Subota, 20. travnja 2024.

Darko Tetec ponovno izabran za predsjednika koprivničkih laburista: I dalje smo prepoznatljiva politička opcija

Darko Tetec ponovno je, na četiri godine, izabran za predsjednika koprivničkih laburista.

Njegova stranka u aktualnom je mandatu oporbeni zamijenila većinskim klubom u Gradskom vijeću, no to, kaže Tetec, ne znači da će smanjiti aktivnosti kojima žele doprinijeti povećanju kvalitete života u gradu:

— Hrvatski laburisti su srećom u Koprivnici puno aktivniji nego što smo to na državnoj razini. Na žalost, izgubili smo parlamentarni status na prošlim parlamentarnim izborima. No, Hrvatski laburisti su na prošlim izborima u Koprivnici zadržali svoj status. Imamo predstavnike i u Gradskom vijeću i u Županijskoj skupštini. Naši članovi aktivno sudjeluju u radu mnogih odbora Gradskog vijeća i Županijske skupštine tako da su Hrvatski laburisti ovdje i dalje prepoznatljiva politička opcija i nadam se da će tako i ostati.

Onima pak koji primjećuju da su se laburisti, uvjetno rečeno, ipak primirili i da su neprimjetniji u odnosu na protekli mandat, Tetec pojašnjava zašto je to tako:

— Razlog je vrlo jednostavan. U proteklom mandatu mi smo bili konstruktivna i glasna oporba. Nakon svibanjskih izbora mi smo dio vladajuće koprivničke koalicije. Jasno je da smo u promijenjenim pozicijama: nekad smo samo glasno upozoravali, danas smo u poziciji realizirati puno naših prijedloga koji nam nekad nisu bili prihvaćeni.

Ponovno izabrani predsjednik koprivničkih laburista ima zadatak osnaživanja stranke jer im je, kaže Tetec, broj članova pao za dvadesetak posto. No, optimističan je jer bilježe nova učlanjenja i uvjeren je da će stranka ponovo postati bitan politički faktor na nacionalnom nivou. To će, kaže, dati pozitivan vjetar u leđa i na lokalnom nivou. Na upit što smatra da treba riješiti u gradu Koprivnici, predsjednik laburista Tetec kaže:

— Naravno da u gradu uvijek ima problema koje treba riješiti. To su kritične prometne točke, rješavanje duhova prošlosti poput nekretnina koje nisu u funkciji, restrukturirati gradska poduzeća… Posla doista ima i mislim da se sve može odraditi kako bi svi bili zadovoljni.

Na upit o stanju gradskih financija, Tetec kaže:

— One su za sada stabilne, u principu nikad bolje. No, znamo da to tako neće biti vječno pa treba biti štedljiv. Vremena koja su pred nama mogu biti bolja, ali i lošija.

Koje će akcije Hrvatski laburisti u Koprivnici do kraja godine organizirati u Koprivnici, još nisu odlučili. No, pomno prate situaciju oko Piškornice te su preko svojih predstavnika u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini Dragutina Jeđuda i Siniše Kavgića jasno dali do znanja što misle o brdu smeća, zaštiti okoliša, projektu Piškornica i isplati bonusa menadžeru Piškorinice, kaže Tetec.

Uz Teteca za predsjednika, laburisti su na jučer održanoj izbornoj skupštini izabrali i članove Izvršnog odbora. To su Dragutin Jeđud, Krunoslav Premec, Maja Lončar Knežević, Jurica Srbiš, Mirjana Hanžek i Davor Jarnjak, dok će tajnik biti na prijedlog predsjednika Teteca naknadno izabran.

Tetec ističe i da je status koprivničkih laburista na nacionalnom nivou zadovoljavajući. On sam je član Predsjedništva stranke, a zajedno sa Sinišom Kavgićem je i u najvišem tijelu stranke, Nacionalnom vijeću Hrvatskih laburista.

zatvori