Subota, 20. travnja 2024.

Darko Koren: Zid stvoren oko Koprivnice osjećaju i plaćaju svi građani

Mreža nezavisnih lista, kao što je i najavila, osnovala je u Koprivnici svoj podogranak Jug. Okuplja mjesne odbore Dubovec, Starigrad, Draganovec i Jagnjedovec.

Za predsjednika je izabran Ivan Golubić, za potpredsjednika Bojan Osman, a za tajnicu Katica Zobec. Što im je u fokusu djelovanja, rekao je predsjednik Golubić:

— Naša prvotna zadaća je da budemo korektiv poziciji, odnosno da budemo oni koji će probleme naših mjesnih zajednica nastojati gurati i artikulirati u javnost kako bismo samim time potaknuli vladajuće, možda nekad i tjerali na djelovanje, na koncu i na rješavanje problema.

>> Jakšić Korenu: Građani Koprivnice od župana očekuju odgovore na važna pitanja o Piškornici

Neke od njih, poput problema grijanja u zgradama na Trgu kralja Tomislava koji usprkos najavi suradnje s RWE-om još nije riješen, ali i planova oko Peveca čiju kupovinu smatraju najvećim investicijskim promašajem u povijesti grada, istakao je predsjednik Mreže u Koprivnici Miljenko Flajs te upozorio da su građani za sada uskraćeni za uvid i davanje mišljenja o trošenju njihova novca. Stoga dvoji hoće li do zakonskog roka Gradska uprava dostaviti gradskim vijećnicima prijedlog proračuna za iduću godinu:

— Drugim riječima, taj proračun nije moguće vidjeti iako, prema Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, prvoga je ta mogućnost već trebala biti otvorena. Ona nije otvorena, a čim bude mi ćemo pratiti i javit ćemo se na tu raspravu sa zainteresiranom javnošću jer o proračunu koji se smanjuje s 200 na 180 milijuna imamo svašta za reći.

Na osnivačkom skupu novog podogranka svoje stranke u Koprivnici bio je i predsjednik Mreže nezavisnih lista Darko Koren. Susret s članovima iskoristio je za primjedbu na račun gradske vlasti, izrazivši žaljenje što, kako kaže, često samu sebe izolira:

— Pa ne možete vi nekoga kontinuirano pljuvati, govoriti svašta i onda drugi dan očekivati da će vam taj nešto napraviti, pomoći ili da ćete moći doći gore nešto riješiti. Taj jedan zid koji je stvoren oko Koprivnice na žalost osjećaju i plaćaju svi građani.

zatvori