Utorak, 23. travnja 2024.

Darko Koren: Isplata bonusa bila je greška, o Jozinovićevoj sudbini odlučivat ćemo u ponedjeljak

Izvanredna skupština trgovačkog društva Piškornica bit će održana u ponedjeljak ujutro u 9 sati.

Tad će biti formalno odlučeno kako će vlasnici postupiti prema menadžeru, direktoru Piškornice Mladenu Jozonoviću koji si je isplatio više od milijun kuna bonusa. Kako je Dravi.info rekao koprivničko-križevački župan, predsjednik skupštine društva Piškornica, Darko Koren, jučerašnji neformalni sastanak četvorice župana održan je jučer u Zagrebu.

U izjavi za Dravu.info Koren je rekao da su župani ustvrdili činjenicu da je učinjena greška s isplatom bonusa, te da je istu ocjenu prihvatio i menadžer koji si je isplatio bonuse, Mladen Jozinović. Koji će koraci biti konkretno poduzeti, bit će odlučeno na izvanrednoj sjednici skupštine Piškornice u ponedjeljak.

Župan Koren i dalje ističe da Jozinovićeva isplata bonusa ima moralni i pravni aspekt, te da će oba biti preispitana.

Uz župane Korena, Radimira Čačića, Matiju Posavca i Željka Kolara, jučer na sastanku nije bilo načelnika Općine Koprivnički Ivanec Maria Švegovića. Koren nam je pojasnio da nije bio ni pozvan jer ima drugačije stavove oko Piškornice, pa ga jučer – kaže, nisu htjeli opterećivati. No načelnik ivanečke općine bit će najavljuje Koren, pozvan na sjednicu skupštine što će biti održana u ponedjeljak ujutro, najvjerojatnije u Koprivničkom Ivancu.

A o ovoj temi župan Darko Koren govorit će prijepodne novinarima na pressici koju je sazvao za 10 sati u sjedištu Koprivničko-križevačke županije u Nemčićevoj.

zatvori