Petak, 19. travnja 2024.

Željko Šemper i dalje je na čelu koprivničkog HSU-a, evo što planira u novom mandatu

Željko Šemper i dalje je predsjednik koprivničke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika. Njegovi zamjenici u sljedećem četverogodišnjem mandatu su Marija Škorjanec i Krunoslav Sajko. Odlučeno je to na izbornoj skupštini održanoj u petak.

Iako se većina problema umirovljenika rješava na nacionalnom nivou, u nekim situacijama pomaže i gradska vlast. Rekao je to Dravi info Željko Šemper izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim odnosom gradske vlasti prema građanima treće životne dobi. To se očitovalo i prihvaćanjem prijedloga HSU-a o povećanju cenzusa pa su koprivničku božićnicu dobili umirovljenici s primanjima do 1.700 kuna. Takvih je, prema najnovijim podacima, 1.069 od 8.000 tisuća, koliko pripadnika broji umirovljenička populacija u Koprivnici.

Hrvatska stranka umirovljenika ponovo će predložiti Zrinskom trgu podizanje cenzusa za dobivanje božićnice, i to za 50 kuna. Tako bi božićnicu dobili koprivnički umirovljenici čija primanja ne prelaze 1.750 kuna. Osim toga predložit će i da se siromašnim umirovljenicima isplati i uskrsnica.

Sve u svemu, koprivnički HSU traži od gradske vlasti da umirovljenicima s primanjima do 1.750 kuna isplati 200 kuna božićnice i 150 kuna uskrsnice. Toj populaciji, kaže Šemper, to iznimno mnogo znači.

Kao jednu od uspjelih akcija u dosadašnjem mandatu, Šemper je istakao i organizaciju prikupljanja potpisa protiv poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja. Iako su za pripremu imali iznimno malo vremena, umirovljenici su u svega nekoliko dana, kaže Šemper, prikupili 3.500 potpisa.

zatvori