Srijeda, 27. ožujka 2024.

VOZAČI, OPREZ Sutra počinje 24-satna akcija nadzora brzine, policije će biti po cijeloj županiji

Policijska uprava koprivničko-križevačka najavila je da sutra u 6 sati ujutro počinje akcija 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila.

Policijski službenici provodit će ju na velikom broju lokacija diljem županije i u tu svrhu koristit će, izvijestili su, sve raspoložive uređaje. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora, koje su mogli predložiti i građani, mijenjat će se svaka dva do tri sata.

– Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u osam mjeseci 2017. godine, od ukupno 216 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5% poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine – ističu iz Policijske uprave koprivničko križevačke te dodaju da je cilj akcije, osim represivno, na vozače djelovati i preventivno.

Suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni su za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine, zaključuju.

Inače, radi se o akciji koja će se u isto vrijeme provoditi po cijeloj Hrvatskoj.

zatvori