Četvrtak, 18. travnja 2024.

VIDEO: LETARG Koprivnički kantautor predstavio je novi album i video spot

Koprivnički kantautor Letarg – Bruno Antolić izdao je prvi album te video spot za pjesmu “Paravan”.

Riječ je o albumu “Tibor” koji je objavljen na Letargovom Bandcamp profilu.

— “Tibor” označava Letargovu prvu glazbenu fazu od 2014. do 2017. godine. Dakle, sadrži sve do sada objavljene pjesme s prijašnjih EP-a i dvije nove — govori Bruno Antolić uz kojeg sviraju Ivan Horvatić, Karlo Cmrk i Rajnard Hraščanec.

Bruno Antolić. Snimio Dinko Šimac.

Sve pjesme unutar “Tibora” osvježene su novim mixom i masterom koji je rađen u Londonu u studiju “Dr. Mix”. Za album Antolić kaže da provlači stari, reski i sirovi zvuk kroz moderno skladane pjesme koje krase melodični pop rock aranžmani koji koketiraju s post punk energijom.

Na albumu se nalazi pjesma “Paravan” koju prati novi video spot kojeg je je osmislio, režirao, snimao i montirao Dinko Šimac.

Naime, Letarg je 2016. godine osvojio treću nagradu na banjalučkom Demofestu, a novčanom nagradom odlučili su snimiti album i dva spota. Prvi spot za pjesmu “Rebra” objavljen je u travnju ove godine.

Inače, Letarg će zajedno s ekipom promovirati novi album 2. prosinca u Koprivnici, a 3. studenog u Zagrebu gdje će svirati kao podrška beogradskom bendu Artan Lili.

— Jako sam sretan što ćemo promovirati album, koji označava naše prvo razdoblje, s bendom Artan Lili s kojima smo svirali naš prvi koncert ikad. Lijepa fora za zaokružiti cijelu priču — objašnjava Bruno Antolić.

zatvori