Petak, 19. travnja 2024.

VELIKI DERBI TOMISLAVA I BORCA Strajnić: Ne priznajem da su bolji sve dok ne dokažu to na terenu, Pjetri: Oni su pod većim pritiskom

Napokon je stiglo i to kolo. Ove nedjelje ‘more ljudi’ okupit će se u Drnju gdje će gledati veliki derbi Prve županijske nogometne lige između drugoplasiranog Tomislava i prvoplasiranog Borca.

Obje ekipe u susret ulaze nakon prošlotjednih prvenstvenih kikseva. Podsjetimo, Tomislav je nakon gotovo nevjerojatne 61 utakmice bez poraza doživio težak udarac u Kunovcu gdje je izgubio sa simboličnih 6:1.

– Svi smo znali da će poraz doći kad-tad. Nije sramota izgubiti nakon 61 utakmice, međutim, malo nas boli način na koji smo poraženi. Definitivno nismo bili pravi, puno individualnih grešaka smo napravili i na kraju je rezultat bio realna slika stanja na terenu u toj utakmici. Iskoristit ćemo ovaj poraz kao dodatan motiv za dalje, da pokažemo da možemo i da vrijedimo jer jedan poraz nije mjerilo kvalitete – rekao nam je ponajbolji igrač Tomislava iz Drnja Sanjin Strajnić.

Imbriovčani su pak nenadano izgubili dva boda na svom travnjaku odigravši 2:2 s molvarskom Mladosti.

– Protiv Molvaraca smo se dva puta vraćali iz negativnog rezultata. Na kraju smo bili blizu sva tri boda, ali jednostavno lopta nije htjela u gol – objasnio nam je Karlo Pjetri, jedan od najvažnijih kotačića u redovima Imbriovčana.

Borac u susret ulazi s tri boda prednosti. Remi s Molvarcima bio im je jedini susret u kojem su izgubili bodove, dok su Drnjančani, osim poraza u Kunovcu, upisali i neočekivan remi na gostovanju kod Miklinovca.

Strajnić u ružičastom dresu. Snimio Marko Posavec.

– Bit će to prava poslastica za sve ljubitelje županijskog nogometa. Sigurno je da će u Drnju biti odlična atmosfera, mnoštvo navijača jedne i druge ekipe, ali i onih neutralnih koji će doći uživati u nogometu. Očekujem jedan pravi i čvrsti derbi u kojem moramo dati 100 posto da bismo došli do pozitivnog rezultata. Na tablici zaostajemo tri boda, a želja su nam tri boda kako bi se izjednačili s Borcem na vrhu ljestvice i nastavili utrku za jesenskog prvaka. Iako nemamo imperativ, moramo dati sve od sebe i poginuti jedan za drugoga – rekao nam je Strajnić.

Pjetri u bijelom dresu. Snimio Marko Posavec.

– Iako je pred nama utakmica koja se u posljednje dvije sezone označava kao derbi prvenstva, za nas je to susret kao i svaki drugi. Prvenstvo je dugo i pitanje prvaka se neće rješavati u nedjeljnom derbiju već na tzv. malim utakmicama. S obzirom na to da nam je ove sezone cilj osvojiti i prvenstvo i kup jasno je da u svakoj utakmici težimo pobjedi, a tako će biti i protiv Tomislava. Mi dolazimo rasterećeni i s tri bod prednosti što znači da će oni biti pod većim pritiskom. Želja nam je pružiti kvalitetnu igru i osvojiti sva tri boda – objasnio je Pjetri.

Oba igrača jedni su od najvažnijih pojedinaca u svojim momčadima, a o svojim nedjeljnim protivnicima govore samo pozitivno.

– Smatram da je Borac odlična ekipa s puno dobrih pojedinaca. Dobra su klapa na terenu i van terena. Teško je reći tko je bolji, mi ili oni. I da jesu oni, nikada im to ne bi priznao dok ne dokažu to na zelenom terenu. Imam dojam da ove sezone igraju bolje nego prošle i da lakše dolaze do bodova, ali derbi je derbi, tu je uvijek sve moguće – zaključio je Strajnić.

Poštujemo Drnjančane. Prošli vikend su izgubili nakon 61 utakmice što dovoljno govori o njima i njihovoj kvaliteti. Smatram da će u nedjelju igrati povučenije i čekati priliku iz kontre i polukontre što je njihova dobra strana – objasnio je Pjetri.

Jedno je sigurno, čeka nas još jedan županijski nogometni spektakl. Dvije najbolje momčadi Prve lige odmjerit će svoje snage, pred mnoštvom zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu, u nedjelju s početkom u 15 sati.

zatvori