Petak, 19. travnja 2024.

Molvarska Učenička zadruga sudjelovala na 14. Medvenom denu

Učenička zadruga “Mlin” Osnovne škole Molve pod vodstvom učiteljice Mirele Halaček i 7.a razred s projektom iz građanskog odgoja pod vodstvom učiteljice Mirele Paša, a u suradnji s Pčelarskom udrugom “BAGREM” Đurđevac ponovno su predstavili Osnovnu školu Molve na 14. Đurđevečkom medvenom denu, 14. listopada 2017.

Nakon prošlogodišnje uspješne suradnje i pozitivnog iskustva s još većim žarom učenici su i ove godine uredili izložbeno-prodajni štand s kolačima, medenjacima, koje su sami izrađivali i proizvodima Učeničke zadruge.

Ustupila: Ana Molnar Šadek

Povodom obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje sedmaši kroz svoj projekt “Dar pčela” iz Građanskog odgoja i obrazovanja i šestaši, članovi Učeničke zadruge “Mlin” zajedno su sudjelovali u radionici izrade medenjaka. Radionica je održana sa svrhom obilježavanja Dana kruha, popularizacije pčelarstva i korištenja pčelinjih proizvoda te stjecanja novih iskustava.

Učenici su samostalno prema receptima vagali i pripremali sastojke, mijesili i oblikovali nekoliko vrsta medenjaka, pekli ih, ukrašavali, pakirali u kutije i lijepili etikete.
Tijekom radionice učenici su stjecali znanja i vještine s područja kulinarstva, pčelarstva, estetskog oblikovanja i upakiravanja proizvoda. Razvijali su radne navike i snalažljivost u izradi proizvoda, surađivali su i timski djelovali.

Svoj proizvod, medenjake, pod nazivom “Medenjaki z molvarske škole” prodavali su na štandu na Đurđevečkom medvenom denu.

Tom prilikom proizvodeći, promovirajući i prodajući proizvod, razvijali su radne navike, poduzetnički duh i komunikacijske vještine te činili dobrobit lokalnoj zajednici čineći društveno korisni rad.

Novac koji su prikupili prodajom “Medenjaka z molvarske škole” donirali su Pčelarskoj udruzi “Bagrem” Đurđevac te tako i humanitarno djelovali.
Izložbeno prodajni dio bio je veoma uspješan. Učenici su prodali sve svoje medenjake.
Ova višestruka suradnja ponovno je bila od velike koristi za sve, a posebno za učenike koji su stekli nova životna iskustva i razvili nove vještine.

Ustupila: Ana Molnar Šadek
zatvori