Utorak, 23. travnja 2024.

U moru crne kronike i loših vijesti, ovo je jedna lijepa priča. Jeste li i vi doživjeli nešto slično?

‘U moru crnih vijesti, brojnih pritužaba i vječnoga nezadovoljstva i gunđanja, ovo što sam doživjela malen je, ali ljubazan potez koji čovjeka veseli.’

Počinje tako email kojeg nam je, u nadi da ćemo njezino iskustvo podijeliti s javnošću koja većinom čita i sluša o ne toliko lijepom svijetu koji nas okružuje, poslala čitateljica.

– Pretpostavljam da je većini prva pomisao ‘Eto, opet nekakav šlamperaj, neljubaznost, bezobrazluk…’ Ne, baš sve suprotno od toga – piše u nastavku te započinje svoju priču:

U srijedu prije podne ulazim u fotokopiraonicu na Lenišću gdje me dočekuje ljubazna djelatnica i dogovaramo se da mi fotokopira materijale za četvrtak u 8:30. U četvrtak ujutro eto mene petnaest minuta prije dogovorenog vremena, no, na moje iznenađenje, materijali nisu fotokopirani,a meni trebaju do 12 sati. Ne moram uopće naglašavati da sam se kao i svaki smrtnik malo uzrujala, no nakon kraćega razgovora gospođa mi kaže neka budem bez brige i da će mi materijali biti dostavljeni do 12 sati na moje radno mjesto.

I bi tako! Ali to nije sve! Ne samo da su materijali stigli u dogovoreno vrijeme nego otvaram omotnicu (da, da, sve službeno zapakirano) kako bih izvadila fotokopije, a unutra iznenađenje – mala poruka s isprikom i čokolada.

Predivna gesta za koju sam sigurna da zaslužuje da se za nju sazna. Zaposlenica je na vrijeme odradila svoje, dostavila traženo i tu je mogla stati jer ona je svoj posao obavila. No ljubaznost i poslovnost očito su dio osobnosti, a ona je djelić svoje osobnosti poklonila nepoznatoj mušteriji.

Čitateljica koja je željela ostati anonimna prepoznala je da se radi o našoj pjevačici Augustini Posavec koju osim anđeoskog glasa, zaključuje, resi srdačnost i poslovnost.

Sigurni smo da ste sličnu situaciju nekad i sami doživjeli. Da vam je usprkos brojnim problemina i stresu netko sa sitnicom uspio uljepšati dan i vratiti vjeru u ljude. Slobodno svoju priču podijelite s nama. Bit će nam drago da je možemo ispričati našim čitateljima.

zatvori