Utorak, 23. travnja 2024.

TJEDNA PROGNOZA Još malo lijepog vremena, a onda južina najavljuje promjenu

Vrijeme u Podravini još će nekoliko dana biti suho i stabilno, a izbjegnemo li dugotrajnije magle, sasvim ćemo s pravom moći govoriti o ‘babljem ljetu’. Ipak, ništa ne traje vječno, pa ni ova anticiklona. Prve naznake promjene vremena pojavit će se u drugoj polovici tjedna.

No, do tada ćemo još neko vrijeme biti u uvjetima stabilne atmosfere. Jedino što će moći pokvariti lijepo vrijeme bit će stalna prijetnja magle; u ovo doba godine jutarnja magla nije nimalo neobična pojava, ali ako potraje cijeli dan…

Ponedjeljak će biti pretežno sunčan, suh i stabilan. (Ako vam se čini da je prognoza već danima copy-paste, u pravu ste). Ujutro i prijepodne moguća je magla koja se mjestimice može i dulje zadržati. Puhat će slab povjetarac južnih smjerova, a najviša dnevna temperatura doći će do 20 ili 23 stupnja – pod uvjetom, dakako, da ne bude dugotrajnije magle.

Utorak će biti mrvicu oblačniji, ali bit će to ona tanka i visoka naoblaka kroz koju Sunce može sjati. Bit će je sve više prema kraju dana. Ujutro je opet moguća magla koja ponegdje može i potrajati. Vjetar slab, jutarnja temperatura oko 8 do 10, najviša dnevna oko 21 do 23 stupnja. Naravno, ako ne bude magle.

Srijeda će biti još malo oblačnija, a u skladu s tim i temperatura će biti koji stupanj niža. Četvrtak će nam donijeti prvi znak nadolazeće promjene vremena: umjeren do pojačan jugozapadni vjetar ili, kolokvijalno, južinu. Osim toga bit će sunčano i toplo.

U petak i dalje očekujemo južinu, bit će postupno sve oblačnije, a negdje krajem dana moguća je kiša, možda i u obliku pljuskova.

Čini se da će vikend biti djelomično sunčan i uglavnom suh, no u ponedjeljak moguća je promjena vremena s kišom, sjevernim vjetrom i zahlađenjem.

zatvori