Četvrtak, 25. travnja 2024.

TJEDNA PROGNOZA Bablje ljeto je otpuhano, evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja mjeseca

Kraj vikenda donio nam je i kraj razdoblja babljeg ili miholjskog ljeta. Dugotrajna stabilna anticiklona napokon je popustila i preko naših krajeva prelila se hladna fronta donijevši nam kišu, sjeverni vjetar i pad temperature. Ova promjena neće dugo potrajati, ali pred nama je svakako promjenjivije i hladnije razdoblje s češćom kišom. Kasna jesen je tu.

Ponedjeljak će do kraja dana još biti oblačan s povremenom kišom, a puhat će i umjeren do pojačan sjeverni vjetar. Temperatura će se kretati između 8 i 11 stupnjeva. Pravi jesenski početak tjedna!

Utorak će biti uglavnom suh, a oblaci će se barem djelomično razmaknuti i propustiti malo Sunčevih zraka. Zbog toga će biti i malo toplije, ali uzalud jer će puhati jak sjeverni vjetar uz koji ni na najvišoj dnevnoj temperaturi od 12 do 14 stupnjeva neće biti baš ugodno.

Sjeverac će u utorak navečer oslabjeti i u srijedu sasvim prestati te okrenuti na slab jugozapadni povjetarac. Bit će djelomično sunčano, povremeno uz više oblaka, no kišu ne očekujemo. Jutro bi moglo biti prilično hladno uz svega dva-tri stupnja iznad nule (pod uvjetom da noću bude vedro), a poslijepodne idemo do nekih 15 stupnjeva.

U četvrtak i petak bit će malo toplije uz slabu južinu; više sunca očekujemo u četvrtak, a više oblaka u petak kada je negdje potkraj dana moguće i malo kiše.

Vikend nam donosi novu promjenu vremena. Zasad izgleda da neće biti puno kiše, ali u nedjelju će ponovno zapuhati sjeverac i sniziti temperature.

Dakle, još danas će padati kiša, a u utorak će puhati jak sjeverac. Od srijede do petka malo stabilnije i toplije, za vikend novo zahlađenje.

A što se tiče daljnjeg razdoblja, prognostički materijali upućuju na to da bismo negdje u prvim danima studenoga imali još jedno ozbiljnije zahlađenje. Još ćemo vidjeti kako će se to posložiti.

zatvori