Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO U Podravskom suncu ovog je tjedna posebno veselo, peku se kolači, izrađuju vaze i pleše folklor

Tjedan cjeloživotnog učenja obilježava se i u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Učenici su u ponedjeljak posjetili Rehabilitacijski centar u Križevcima gdje su zajedno s tamošnjim učenicima izrađivali didaktičke igračke, a dan kasnije u koprivničkom Muzeju upoznali su se s tradicijskom glazbom. Izrađivali su i ukrasne vaze, a u goste su im došli i učenici Osnovne škole Sokolovac, Područne škole Srijem, Područnih razrednih odjela za djecu s teškoćama u iz Đurđevca i COOR-a Križevci s kojima su pekli tradicijske kolače.

— Učenici su oduševljeni cijelim tjednom, a naročito danima kad nama dolazi netko u posjet i kad vidimo da i mi možemo nekog drugog naučiti nečemu novome. Tjedan cjeloživotnog učenja je važan i kako bismo se osvijestili da ne učimo samo za školu, već da moramo stalno učiti nešto novo, usvajati nove vještine i svoje znanje nesebično dijeliti s drugima – rekla je Dravi.info Mirjana Šimek, koordinatorica Tjedna cjeloživotnog učenja u Podravskom suncu.

Do kraja tjedna, učenici će zajedno s folklorašima iz Glogovca zaplesati dječja kola i naučiti prigodne igre našeg kraja. Dio programa namijenjen je i roditeljima koji će biti upoznati s metodama i tehnologijama koje se koriste kod učenika koji ne govore ili imaju teškoće u govorno-jezičnom razvoju.

zatvori