Četvrtak, 18. travnja 2024.

SVI SVETI Policija je spremna za velike gužve, ali i upozorava građane da se paze lopova

Pred nama je blagdan Svih svetih. Zbog povećane gužve na frekventnim prometnicama Policijska uprava koprivničko-križevačka već je u petak počela pojačano nadzirati promet.

Za sam blagdan neće biti posebnih regulacija prometa, no policijski službenici dežurat će kod svih većih groblja. Pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, kretanje pješaka i biciklista, prometovanje traktora i teretnih vozila te alkoholiziranost vozača.

— Policije će posebno biti kod groblja smještenih uz državnu cestu, kao što je slučaj i u Koprivnici. Sve sudionike moramo podsjetiti na poštivanje prometnih propisa i pravila, u tom dijelu posebice odredbi o ograničenju brzine i držanja razmaka između vozila. Također, naglašavam da vozači motornih vozila paze i budu obazrivi prema pješacima i biciklistima — rekao je Dravi.info glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek.

Zbog izbjegavanja eventualnih zastoja u prometu i nastanka većih gužvi u neposrednoj blizini groblja policijski službenici će po potrebi fizički regulirati promet, a sva spora vozila koja iza sebe stvore kolonu će isključivati iz prometa na za to pogodnim mjestima.

Osim regulacije prometa, policijski službenici obilazit će groblja i biti angažirani na sprječavanju krađa, čiji se broj u tom razdoblju tradicionalno povećava.

— Pozivamo sugrađane da budu oprezni i da se zaštite od eventualnih provala i krađa iz automobila, da ne ostavljaju u njima vrjednije predmete, već da ih uzmu sa sobom — kaže Laljek.

Na kraju, iz Policijske uprave savjetuju građanima da, u skladu s mogućnostima, u što većem broju do mjesta počinka njihovih najmilijih odlaze pješice ili biciklima, odnosno da za parkiranje automobila koriste raspoloživa parkirališta u široj zoni groblja.

zatvori