Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SVI SU SLOŽNI ‘Potrebno je sazvati tematsku sjednicu Županijske skupštine o Piškornici’

Klub članova Županijske skupštine SDP-a i HL-a danas je i službeno predao zahtjev za sazivanje sjednice o Piškornici, izvijestili su iz ovog oporbenog kluba.

Traže da se u skladu s Poslovnikom o radu Županijske skupštine sjednica sazove u roku od 15 dana. Očekuju da na toj sjednici direktor RCGO-a Piškornica Mladen Jozinović, ali i koprivničko-križevački župan Darko Koren odgovore na sva pitanja o poslovanju Piškornice.

Smatraju da građani zaslužuju jasne odgovore na pitanja otkud se dovozio i odakle se dovozi otpad na Piškornicu, o kojim je količinama riječ i planira li se izgradnja, kako kažu, energane-spalionice na Piškornici.

Oporbeni SDP i LS predlažu da se na sjednicu pozovu i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović.

Uz članove županijske skupštine iz SDP-a i LS-a, zahtjev su potpisali i neki njihovi kolege iz HSS-a, Živog zida te nezavisni okupljeni oko Željka Lackovića, njih ukupno 14.

Stručne službe se me informirale da je stigao zahtjev za sazivanje sjednice Županijske skupštine. Rekao je to Dravi.info predsjednik skupštine, HSU-ov Željko Pintar dodavši da su predstavnici skupštinske većine i bez toga zahtjeva bili spremni sazvati tematsku sjednicu o Piškornici.

Konkretnije, već su počeli dogovarati sazivanje takve sjednice, kaže Pintar te ističe da su svjesni velikog interesa javnosti o ovoj temi, ali i odgovornosti koju kao izabrani predstavnici građana, imaju.

Pintar je primijetio i da oporbeni zahtjev sa 14 prikupljenih potpisa zadovoljava propisanu formu jer je riječ o trećini članova Županijske skupštine.

zatvori