Petak, 19. travnja 2024.

Svečani program povodom obljetnica Matice hrvatske i franjevaca u Koprivnici

Dvije će obljetnice biti obilježene i tri knjige predstavljene u četvrtak od 19 sati u franjevačkom samostanu u Koprivnici.

Riječ je o programu koji će zajedno organizirati Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici i koprivnički franjevci povodom 175. obljetnice Matice hrvatske – najstarije hrvatske kulturne ustanove (1842.) i 725. obljetnice dolaska franjevaca u Koprivnicu (1292.).

U sklopu programa bit će predstavljene tri knjige: “Nova zraka u ranome srednjem vijeku”, “U potrazi za mirom i blagostanjem” i “Temelji moderne Hrvatske” iz edicije “Povijest Hrvata I-VII”.

U programu će sudjelovati predsjednik Matice hrvatske, akademik Stjepan Damjanović, glavni urednik edicije dr. sc. Zoran Ladić i gvardijan p. Marijan Opitz. Moderator događaja bit će predsjednik Ogranka MH u Koprivnici Dražen Ernečić, a za glazbeni dio pobrinut će se Bemian duet s uglazbljenim pjesmama Frana Galovića i Paje Kanižaja.

Svečani program počinje u četvrtak, 5. listopada u 19 sati u velikoj dvorani franjevačkog samostana sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici.

zatvori