Četvrtak, 25. travnja 2024.

SOLIDARNOST NA DJELU I ove godine darujemo novac za siromašne učenike

“Ne dvoji. Za drugog izdvoji.” – moto je ovogodišnje akcije Solidarnost na djelu što će 45. godinu za redom biti održana u četvrtak popodne.

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica donio je odluku da će za prikupljen novac biti kupljena sportska obuća učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Koprivnice i 11 okolnih općina. Također će se podmiriti i troškovi akcije te 10% iznosa uplatiti u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Akcija će u Koprivnici biti održana u četvrtak popodne od 15:30 do 19 sati, u prigradskim naseljima u subotu i nedjelju (14. i 15. listopada), dok će općinska društva Crvenog križa svoje akcije održati tijekom vikenda do kraja mjeseca.

Kao i uvijek dosad, aktivisti i volonteri nosit će oznake Crvenog križa, a za darovani novčani iznos uručit će građanima bonove zahvalnosti u apoenima od pet kuna i ovjerene žigom koprivničkog Crvenog križa. Bonovi zahvalnosti u iznosu od jedne kune namijenjeni su školskoj i vrtićkoj djeci.

Iz Crvenog križa podsjećaju da je lani u akciji Solidarnost na djelu prikupljeno 74.622 kuna. Za taj je novac kupljeno 466 pari tenisica učenicima iz 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Za one pak koji žele donirati hranu, informacija da to mogu učiniti u Kauflandu u Koprivnici, gdje su za tu prigodu postavljene košare s natpisom ‘Vaš dar za pravu stvar’.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2017. dobiveno je Rješenje Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji s evidencijskom oznakom KKŽ-HA / ŠK-17-4, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak 12. listopada popodne.

zatvori