Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SAJAM POSLOVA Upoznajte potencijalne poslodavce i educirajte se na različitim radionicama

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci organizira Sajam poslova s ciljem povećanja mogućnosti zapošljavanja, dostupnosti i razmjene informacija, usklađivanja ponude i potražnje te stvaranja partnerskih odnosa među dionicima tržišta rada.

Namijenjen je poslodavcima, obrazovnim ustanovama, nezaposlenim osobama, ostalim tražiteljima zaposlenja, studentima, učenicima, roditeljima i svima zainteresiranima za aktivno uključivanje na tržište rada, upoznavanje sa sadašnjom ponudom i potražnjom na području Koprivničko-križevačke županije i Republike Hrvatske.

Sajam poslova održava se na području Koprivničko-križevačke županije po deseti puta i prepoznat je kao prilika za susret svih dionika na tržištu rada, s naglaskom na poslodavce i tražitelje zaposlenja koji tom prilikom mogu ostvariti izravnu komunikaciju.

Sajam će se održati 27. listopada u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci i za posjetitelje će biti otvoren od 9:30 do 14:00 sati.

S obzirom na nedostatak kvalificirane radne snage na ovogodišnjem Sajmu poslova posebnu pažnju posvećujemo obrazovanju nezaposlenih osoba, s naglaskom na osposobljavanje na radnom mjestu te ćemo na ovu temu organizirati okrugli stol “Učenjem do znanja, znanjem do posla”, u kojem će, uz predstavnike Zavoda, svoj doprinos dati i poslodavci koji su uključeni u provedbu navedene mjere.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

Aktivnosti na Sajmu će biti slijedeće:

• Prezentacija sudionika na pultovima (poslodavaca, samozaposlenih osoba, partnera i institucija)
• Okrugli stol na temu: “Učenjem do znanja, znanjem do posla”
• Radionica o samozapošljavanju: “Od ideje do realizacije”
• Predstavljanje paketa mjera aktivne politike zapošljavanja: “Od mjere do karijere”
• Predstavljanje: “E-usluge za e-Građane” – pomoć posjetiteljima u korištenju portala e-Usmjeravanje, e-Građani, Burza rada, Statistika on-line, CISOK-portal, EURES i mogućnosti e-učenja
• Vježba “Tko sam ja? – kako se predstaviti poslodavcu u dvije minute” – priprema za razgovor s poslodavcem, pomoć u pisanju zamolbe i životopisa, kako savladati tremu na razgovoru za posao

Madijski pokrovitelji Sajma su Radio Drava i portal Drava.info.

zatvori