Utorak, 26. ožujka 2024.

Tražite li posao, zapošljavate ili možda želite promijeniti karijeru? Ne propustite 10. Sajam poslova

Ako se želite upoznati s mogućnostima zapošljavanja, tražite posao ili zaposlenike ili se želite informirati o promjeni karijere o kojoj razmišljate, ne propustite 10. Sajam poslova koji će se održati ovog petka, 27. listopada u Križevcima.

Sajam poslova održat će se u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci, Franje Tuđmana 20, od 9:30 do 14 sati.

Ova manifestacija omogućuje izravnu komunikaciju između nezaposlenih osoba i tražitelja zaposlenja, poslodavaca, obrazovnih institucija, studenata, učenika, roditelja te svih ostalih dionika na tržištu rada. To je i prilika da se svi oni koji žele promijeniti karijeru upoznaju sa situacijom na tržištu rada.

Sajam poslova organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci u suradnji s partnerskim institucijama s područja Podravine i Prigorja te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca. Medijski pokrovitelji Sajma poslova su Radio Drava i portal Drava.info.

Program 10. Sajma poslova

9:30 – 14:00 Predstavljanje sudionika na izložbenim mjestima

Poslodavci će prikupljati informacije o potencijalnim zaposlenicima, predstavljati kompetencije, znanja i vještine koje su potrebne za zapošljavanje u njihovom poduzeću te svoje planove budućeg zapošljavanja.

Obrazovne institucije kroz informativne materijale predstavljaju obrazovne programe i
zvanja koje nude.

Partneri u organizaciji predstavljaju aktivnosti svojih institucija koje utječu na mogućnosti
obrazovanja, zapošljavanja ili samozapošljavanja.

  • Predstavljanje paketa mjera aktivne politike zapošljavanja “Od mjere do karijere”
  • Predstavljanje “e-usluge za građane” – pomoć posjetiteljima u korištenju portala e-Usmjeravanje, e-Građani, Burza rada, Statistika on-line, CISOK portal, EURES i mogućnosti e-učenja
  • Vježba “Tko sam ja? – Kako se predstaviti poslodavcu u dvije minute” – priprema za razgovor s poslodavcem, pomoć u pisanju zamolbe i životopisa, kako svladati tremu na razgovoru za posao

10:00 Svečanost otvorenja Sajma poslova

11:30 – 12:30 Okrugli stol “Učenjem do znanja, znanjem do posla”

Okruglim stolom želimo skrenuti pozornost na mogućnosti obrazovanja i osposobljavanja
nezaposlenih osoba, kako bi postale konkurentnije na tržištu rada, osvijestiti potrebu za
cjeloživotnim učenjem, a sukladno svim promjenama koje se javljaju na tržištu rada.

Poseban naglasak bit će na mjeri osposobljavanje na radnom mjestu kojom se nezaposlenim osobama omogućuje stjecanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova određenog radnog mjesta. Svoja će iskustva predstaviti poslodavci korisnici navedene mjere.

11:30 – 12:30 Radionica o samozapošljavanju “Od ideje do realizacije”

Radionica je namijenjena nezaposlenim osobama koje žele pokrenuti svoj vlastiti posao,
kako bi se upoznale s mogućnošću korištenja potpore za samozapošljavanje, mogućnostima koje pružaju potporne institucije. Primjere dobre prakse predstavit će osobe koje su već pokrenule svoj vlastiti posao.

zatvori