Petak, 19. travnja 2024.

PRVA ŽNL Kolo u sjeni derbija u Drnju, Bratstvo u Đelekovcu, Drava u Legradu, Brgles: Znamo našu situaciju, ali idemo u Legrad po pozitivan rezultat

Pred nama je deseto kolo Prve županijske nogometne lige. Veliki derbi igrat će se u Drnju gdje će drugoplasirani Tomislav ugostiti prvoplasirani Borac iz Imbriovca.

Imbriovčani u susret ulaze s tri boda prednosti i sigurno je da će domaćin učiniti sve kako bi ostao u igri za naslov jesenskog prvaka.

– Bit će to pravi derbi u kojem ni jednoj momčadi ne bih dao veliku prednost. Prognoziram da će utakmicu u Drnju završiti remijem – rekao nam je trener Drave iz Novigrada Podravskog Dario Brgles.

Novigradska Drava trenutno je fenjeraš Prve lige, a u ovom kolu čeka ju još jedan težak zadatak. Novigraci će na gostovanje u Legrad kod Graničara koji, nakon savršenog starta,  posljednjih pet kola ne zna za pobjedu.

– Svjesni smo svoje situacije u Novigradu i toga da su Legrađani kvalitetna ekipa. Ipak, sportski je nadati se da možemo doći do pozitivnog rezultata. Bod bi nas zadovoljio – objasnio je Brgles.

Zahuktalo Bratstvo nakon velikih pobjeda protiv Mladosti i drnjanskog Tomislava odlazi na gostovanje u Đelekovec kod Osvita, dok će Sloga u Ivancu biti domaćin Panoniji.

– Prednost u utakmici između Osvita i Bratstva dat ću Đelekovčanima, a na utakmici u Ivancu između Sloge i Panonije također bih dao prednost domaćoj ekipi – prognozira trener Drave.

Miklinovec će na svom travnjaku ugostiti Ferdinandovac. Prošle godine bio je to veliki drugoligaški derbi, a ove Ferdinandovčani u susret ulaze kao veliki favoriti s čak 11 bodova prednosti ispred Miklinovčana. U Molvama će snage odmjeriti Mladost i Kalinovac, dok će Tomislav u Žabnu biti domaćin Prekodravcu.

– Smatram da je Ferdinandovac kvalitetnija ekipa od Miklinovca i vjerujem da će osvojiti sva tri boda na gostovanju. U Molvama ćemo gledati utakmicu koja će završiti remijem, dok će Tomislav u Žabnu svladati Prekodravac – zaključio je Brgles.

Utakmica u Miklinovcu igrat će se sutra s početkom u 15 sati, a sve ostale na rasporedu su u nedjelju. Osvit i Bratstvo igrat će u jutarnjem terminu od deset sati, dok će se preostalih pet utakmica igrati s početkom u 15 sati.

10. KOLO PRVE ŽNL:

SUBOTA, 21.10.2017
15:00
Koprivnica: Miklinovec – Ferdinandovac 2

NEDJELJA, 22.10.2017
10:00
Đelekovec: Osvit – Bratstvo 1
15:00
Legrad: Graničar – Drava NP  X
Koprivnički Ivanec: Sloga – Panonija 1
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Prekodravac 1
Molve: Mladost-Molve – Kalinovac X
Drnje: Tomislav – Borac X

zatvori