Četvrtak, 18. travnja 2024.

PRVA RADIONICA Krenule su aktivnosti projekta za promicanje volontiranja

Održana je prva radionica u sklopu projekta ‘Volimo volontiranje’ kojeg provodi koprivničko Gradsko društvo Crvenog križa. Projekt je to čiji je zadatak odgajati koprivničke osnovnoškolce kako bi spoznali vrijednost i potrebu volontiranja.

Upravo zbog toga partneri u ovom projektu su koprivničke osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”, “Braća Radić” i “Đuro Ester” te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar” i Grad Koprivnica.

Prva radionica je održana u prostorijama koprivničkog Crvenog križa. Zaposlenici i voditelji volontera u školama te ostali sudionici razmijenili su iskustva i znanja o specifičnostima svake organizacije, o kvalitetnom animiranju, okupljanju i zadržavanju volontera, kao i o njihovom educiranju i usmjeravanju na daljnje akcije.

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev održala je izlaganje o Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu, a pedagoginja savjetnica u Osnovnoj školi “Đuro Ester” Jasna Relja o Školskim kurikulumima.

Predavanje je održala i viša savjetnica za socijalnu skrb Snježana Jovanović Ćorić koja je predstavila Socijalni program Grada Koprivnice.

Svi sudionicu su bili upoznati i sa Zakonom o volonterstvu koji je predstavila Predsjednica Udruge volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar” Ruža Evačić.

Radionici se odazvalo 19-ero sudionika. Riječ je o zaposlenicima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, te voditeljima volontera i predstavnicima partnera u projektu.

Za provedbu projekta osigurana su sredstva u iznosu od oko 1,16 milijuna kuna s kojima će se u škole uvesti odgoj za volontiranje te nabaviti potrebna oprema poput računala, tableta i namještaja.

zatvori