Četvrtak, 18. travnja 2024.

PROMET VIKENDOM U sedam prometnih nesreća dvije osobe teže ozlijeđene

Policija je tijekom proteklog vikenda na podravsko-prigorskim prometnicama zabilježila čak sedam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene.

Okolnosti uslijed kojih je došlo spomenutih prometnih nesreća bile su oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet i nepropisno skretanje. Jednu od tih nesreća prouzročio je vozač pod utjecajem alkohola koji je teže ozlijeđen.

Tijekom vikenda je utvrđeno ukupno 129 prometnih prekršaja, od toga su se 24 prekršaja odnosila na alkohol i 28 na brzinu.

Dva su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a jedan je uhićen. Tri mlada vozača sankcionirana su zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a dva isključena iz prometa radi upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava.

Najveću koncentraciju alkohola u krvi imao je 46-godišnji biciklist koji je uhvaćen u petak oko 23:20 u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici. ‘Napuhao’ je 2,96 promila.

Rekorder u brzini kretanja bio je vozač osobnog automobila koji je u subotu malo nakon podneva vozio 98 kilometara na sat u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, iako je brzina na tom dijelu ceste ograničena na 60.

zatvori