Subota, 20. travnja 2024.

Projekt ‘Živjeti zdravo’ stigao u Koprivnicu

Radni sastanci vezani uz projekt ‘Živjeti zdravo’ održani su jučer u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o projektu koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a kroz koji se nastoji promicati pravila prehrana i tjelesna aktivnost radi prevencije debljine, očuvanja i unaprjeđenja mentalnog te spolnog i reproduktivnog zdravlja. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda (ESF), u okviru programa “Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014.-20120. za provedbu programa “Živjeti zdravo”, kojeg je Vlada RH u srpnju 2015. proglasila Nacionalnim programom. Vrijednost mu je 30 milijuna kuna.

— Ovo je prvi put da se iz ESF-a financira neki projekt iz područja zdravstva u financijskoj perspektivi 2014.-2020. Nositelj programa promicanja zdravlja “Živjeti zdravo” je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, koji je i korisnik bespovratnih sredstava – istaknuli su na početku sastanka predstavnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Projekt se provodi u partnerstvu sa županijskim zavodima za javno zdravstvo i to u razdoblju od šest godina. Upravo zahvaljujući istom značajnija sredstva će se ulagati u intenziviranje aktivnosti promicanja zdravlja u Republici Hrvatskoj.

Aktivnosti projekta utemeljene su na Nacionalnom programu Živjeti zdravo i usmjerene na poboljšanje zdravlja cijele populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici. Grad Koprivnica jedan je od gradova u kojem će se u toku ovog mjeseca provoditi neke od njih.

Ispred Grada na sastanku je sudjelovala Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika koja je naglasila kako je sretna što je i Koprivnica dio ove velike priče te napomenula kako Grad značajna sredstva ulaže u promociju zdravog načina života.

U Koprivnici će se u sklopu projekta 20. listopada održati šetnja stazom oko grada koja će biti ispunjena popratnim sadržajima. Također druženje uz edukaciju nastavit će se u gradskom parku kod dječjeg igrališta.

zatvori