Utorak, 16. travnja 2024.

NE NASJEDAJTE Prevaranti hodaju gradom i skupljaju novac za obnovu vukovarskog vodotornja

Koprivnicom hodaju osobe koje se lažno predstavljaju i prikupljaju novac za navodnu obnovu vukovarskog vodotornja. Upozorio nas je na to čitatelj te zamolio da prenesemo njegovo iskustvo kako drugi ne bi nasjedali.

— Predstavljaju se kao predstavnici udruge “Vukovarski vodotoranj” te skupljaju novce za obnovu — kaže naš čitatelj. — Obavijestio sam policiju i pokušali smo pronaći dotičnog čovjeka, ali očito su dosta organizirani. Osobno sam Vukovarac i provjerio sam da takva udruga ne postoji i smatram to tipičnom prijevarom Koprivničanaca uoči pada grada Vukovara.

Prevaranti, upozorava čitatelj, traže 100 kuna, ali ako ljudi nemaju toliko može i manje, a u zamjenu daju sličicu na kojoj je vukovarski vodotoranj i vučedolska golubica.

Riječ je, inače, o istom modelu prijevare na koji je prije više od godinu dana, u rujnu 2016., upozorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na hitnoj konferenciji za medije. Tada je bila aktualna akcija prikupljanja donacija za projekt “Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva”, ali isključivo putem uplata na račun Grada i pozivom na telefonski broj. Penava je tada osobe koje na taj način varaju javnost usporedio s ratnim profiterima.

Akcija prikupljanja donacija završila je u svibnju ove godine. Radovi na obnovi vodotornja počeli su ljetos i trebali bi biti dovršeni u drugoj polovici sljedeće godine.

Novo 12:16 – Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke potvrđeno nam je da su zaprimili jednu dojavu građanina o navedenom pokušaju prijevare, no da im dojava nije stigla od građanina koji je imao susret s prevarantima već drugoga. Izvršenim izvidima počinitelji nisu pronađeni. Policija poziva građane da u takvim slučajevima ne čekaju već odmah, osobno, policiji prijave događaj.

zatvori