Četvrtak, 25. travnja 2024.

Škola u Starigradu dobit će blagovaonicu, a djeca tople obroke

Sva tehnička dokumentacija – projekt i troškovnik uređenja blagovaonice u Područnoj školi u Starigradu su gotovi, no u realizaciji toga projekta ipak su nastale poteškoće.

Više nam je rekla zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec:

— Proveden je prvi postupak javne nabave. Međutim, ponude koje smo dobili bile su veće od procijenjene vrijednosti radova. Stoga smo sada u fazi pripreme drugog postupka javne nabave. Nakon što se postupak provede i izabere izvođač radova, krenut ćemo s radovima u Područnoj školi Starigrad.

Naime, u Gradskoj upravi su ocijenili da bi za adaptaciju dijela školskog prostora i njegovu prenamjenu u blagovaonicu bilo dovoljno 112.000 kuna, čemu treba dodati i PDV, no prema pristiglim ponudama vidi se da to nije dovoljno. Stoga će ponoviti javnu nabavu i tako omogućiti uređenje blagovaonice, što su žitelji ovog prigradskog naselja od gradske uprave već dulje vrijeme tražili.

— Izrazito nas veseli ovaj projekt jer će djeca napokon i u Područnoj školi Starigrad imati topli obrok — zaključila je dogradonačelnica Samoborec.

Recimo i da školu u Starigradu, što djeluje u sklopu koprivničke Osnovne škole “Braća Radić”, pohađa osamdesetak učenika od prvog do četvrtog razreda.

zatvori