Petak, 19. travnja 2024.

PODRAVKA SAZNALA PROTIVNIKA Danski velikan i trostruki osvajač Lige prvakinja na putu do grupne faze EHF Kupa

Rukometašice Podravke Vegete saznale su tko će im biti protivnice u posljednjoj rundi kvalifikacija za grupnu fazu natjecanja EHF Kupa. U Koprivnicu stiže najbolja danska ekipa u povijesti – Viborg, odlučio je tako danas ždrijeb.

Podatak da su Dankinje od 1990. osvojile 14 nacionalnih prvenstava, deset kupova, tri EHF Kupa i tri Lige prvakinja unosi strah u kosti. Ipak, valja istaknuti da Viborg nije ni izbliza ekipa koja je prije bila.

Trenutno su sedmoplasirana ekipa danskog prvenstva, a posljednji značajan uspjeh imale su prije tri sezone kada su osvojile dvostruku krunu u Danskoj. U prethodnoj rundi kvalifikacija za EHF Kup svladale su azerbajdžanski Mingechavir. U obje utakmice rukometašice Viborga bile su i više nego uvjerljive. Na gostovanju su slavile rezultatom 21:38, a u svojoj dvorani 43:15.

— Prva reakcija je takva da je ždrijeb mogao biti i gori. Ipak, moram priznati da ne znamo puno o njima. Znam da nisu kao prije, da su slične kao i Podravka, da je ostalo samo ime od starog sjaja. Mi ćemo se odmah prihvatiti posla i saznati što više možemo o njima. Jesu li Dankinje za nas prolazne ili ne, trenutno ne znam. Subota nam je pokazala da bez srca ne možemo ništa. Jednako hrabro i “na glavu” moramo ići protiv Viborga, Lokomotive ili Splita jer se tek tako imamo pravo nadati nečemu — rekla nam je trenerica Podravke Snježana Petika.

Teško je suditi o tome je li Podravka imala više ili manje sreće u današnjem ždrijebu koji je nudio i lakše, ali i znatno zahtjevnije protivnice. Sigurno je da Podravkašice moraju pružiti puno bolju igru u odnosu na onu subotnju u Zagrebu kako bi se Europa nakon godinu dana pauze ponovno vratila u Koprivnicu.

Prva utakmica Podravke i Viborga igrat će se u Danskoj, 11. ili 12. studenog, a uzvrat je na rasporedu tjedan dana kasnije u sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović.

zatvori