PODRAVINA SVOME GENERALU Dan neovisnosti obilježen plemenitom likovnom radionicom

0
94
Snimio: Ivan Rupčić
Povodom obilježavanja Dana neovisnosti i 5. obljetnice izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu održana je u Domu “Mladen Markač” u Đurđevcu likovna radionica “Peski-ART 2017. Đurđevac”.

Likovnoj radionici prisustvovala je potpredsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić. Uputila je zahvalu organizatorima i svim umjetnicima na sudjelovanju u ovoj jedinstvenoj manifestaciji, kojom se umjetnošću obilježava datum od velike važnosti za Hrvatsku te je svima čestitala Dan neovisnosti. Pri tom je naglasila poveznicu s obljetnicom izricanja oslobađajuće presude našim generalima koja se obilježava jedino u Đurđevcu.

Izrazila je i zadovoljstvo što će radovi nastali na ovoj radionici nakon svečane izložbe “Podravina svojemu generalu” biti darovani Općoj županijskoj bolnici Vukovar, bolnici hrvatskih veterana te oplemeniti tamošnje prostore. Na ovogodišnjoj likovnoj radionici je sudjelovalo četrdesetak likovnih stvaratelja iz devet županija kontinentalne Hrvatske i nastalo je četrdesetak radova.

Umjetnike je pozdravio i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te umjetnički voditelj radionice povjesničar umjetnosti Franjo Horvat, a u poslijepodnevnim satima se pridružio i general Mladen Markač.