Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ovi Koprivničanci zaslužili su ovogodišnje gradske nagrade i priznanja

Koprivnički gradski vijećnici radni će tjedan završiti okupljanjem na trećoj sjednici Gradskog vijeća, što je sazvana za petak u 16 sati.

Među 15 predloženih točaka dnevnog reda je i rebalans proračuna, osnivanje Kulturnog i Socijalnog vijeća te Savjeta mladih. No, najatraktivnije ipak će biti odlučivanje o ovogodišnjim dobitnicima gradskih javnih priznanja.

Odbor za dodjelu javnih priznanja gradskim vijećnicima predlaže da titulu počasnog građanina, odnosno građanke, dodijeli prof. dr. sc. Miri Kolar Dimitrijević, i to za izuzetne zasluge na području znanstveno povijesnih istraživanja Koprivnice i Podravine.

Zbog izuzetnog doprinosa na području prosvjetno-pedagoškog, kulturnog i humanitarnog rada za nagradu za životno djelo predložena je Ružica Špoljar.

Za medalje Grada Koprivnice predloženo je jedanaestero kandidata – to su zlatni darivatelji krvi sa stotinu davanja Đuro Hrenić, Andrija Krčma, Josip Hudj, Josip Kovač, Marijan Bodko i Zdravko Jakupić, te zlatna darivateljica sa 77 davanja krvi Mirjana Šaš.

Za medalje su još predloženi Gordana Škundrić za doprinos razvoju predškolskog odgoja i rad s djecom vrtićke i školske dobi; bivši gradonačelnik Dražen Sačer, za sveukupni doprinos u promicanju socijalne skrbi, zdravstva, sporta i humanitarni angažman; Stanislav Biondić, za doprinos u promicanja gospodarstva, te Ivana Vrdoljak – Vanna, za doprinos u promicanju glazbene umjetnosti u Koprivnici i Republici Hrvatskoj.

U kategoriji dobitnika Plaketa Grada Koprivnice su Društvo žena Reka – za doprinos unapređenju društvenog života u tom prigradskom naselju, te za humanitarni rad i očuvanje tradicije; potom za doprinos obrtništvu Grada Koprivnice vlasnik Obrta Kalimero ugostitelj Zoran Pehnec i Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije i to za doprinos zaštiti zdravlja stanovnika Grada Koprivnice i cijele županije.

Vrijedno je spomenuti da građani Koprivnice uz medalje daruju i 10 tisuća kuna; a uz nagradu za životno djelo 30 tisuća kuna.

Nagrade će im biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća što će biti održana uz Dan grada 4. studenoga.

zatvori