Utorak, 23. travnja 2024.

JOŠ STIGNETE Traži se najstrašnija horor priča

Kulturno kreativni centar Pixel i udruga Mamuze ove godine odlučili su Noć vještica proslaviti, između ostalog, uz čitanje strašnih priča, te su tim povodom objavili nagradni natječaj za kratku horor priču.

Prilika je to da prizovete u sjećanje neku priču zbog koje niste spavali u djetinjstvu, noćnu moru od koje se i dan danas ježite ili strašne mitove koje vam je prepričavala baka i napišete vlastitu horor priču. Tko zna, možda će baš Vaša priča biti pobjednička!

Unatoč polemikama koje se svake godine vode oko toga treba li se Noć vještica kod nas slaviti ili ne, čini se da je ovaj poganski blagdan već uvelike prigrljen i to ponajviše među mladima jer oni vole zaigrane, tematske zabave. Upravo zbog toga iz Pixela i Mamuza odlučili su svoje sugrađane (a i ostale zainteresirane) potaknuti da ovaj dan iskoriste kreativno i produktivno, vježbajući svoje spisateljske vještine.

Na natječaju mogu sudjelovati autori koji pošalju kratku priču ne dužu od 3500 znakova (uključujući razmake), i pošalju je u Facebook inbox Pixelove stranice, ili je dostave osobno/poštom na Trg mladosti 18, najkasnije do 25. listopada 2017. Autori će svoje priče predstaviti na zajedničkom čitanju u Pixelu u subotu 28. listopada, a osim nagrade za autora pobjedničkog teksta, osigurane su nagrade svima koji pošalju svoju priču. Stoga požurite i probudite svoju maštu, prestrašite publiku i prijavite se na natječaj!

zatvori