Srijeda, 24. travnja 2024.

Nastavnici koprivničke Obrtničke škole otišli na stručno usavršavanje u Sevillu

U sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti “Struka nas veže” osmero nastavnika koprivničke Obrtničke škole sudjelovat će na stručnom usavršavanju koje će se održati od 22. do 29. listopada u španjolskoj Sevilli.

Riječ je o osmodnevnoj mobilnosti na koje odlaze nastavnici elektrotehničke i strojarske grupe predmeta Obrtničke škole Koprivnica.

Mobilnost se sastoji od obilaska triju škola sa strukovnim programima, tehnološkog instituta i nekoliko tvrtki u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu.

Nastavnici će izravno sudjelovati u nastavi i imati interakciju sa španjolskim kolegama, što će omogućiti neometani i izravni prijenos znanja, vještina i metoda poučavanja učenika. Također, nastavnici će u sklopu kulturološkog dijela projekta upoznati i znamenitosti i običaje Andaluzije.

Cilj mobilnosti je upoznavanje nastavnika sa španjolskim obrazovnim sustavom i metodama poučavanja te primjena primjera dobre prakse u svojoj matičnoj školi, kao i dijeljenje iskustava s ostalim nastavnicima.

Projekt “Struka nas veže” u potpunosti je financirala Europska unija iz programa Erasmus+, a u njegovu sklopu u ožujku sljedeće godine provest će se i dvotjedna mobilnost šesnaestero učenika ugostiteljskih zanimanja u Velenju u Sloveniji.

zatvori