Četvrtak, 25. travnja 2024.

Naši učitelji napredovali u zvanje mentora i savjetnika, dožupan Ljubić ‘Oni su najkvalitetniji učitelji u svojim školama’

Desetero koprivničkih učitelja promovirano je u petak, 6. listopada, u zvanje mentora i savjetnika.

Naime, povodom Svjetskoga dana učitelja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je promocija 615 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika, a među njima bili su i oni koji predaju našim učenicima.

Zvanje mentora stekle su Suzana Hergotić, Marija Levak i Đurđica Pošta iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Sanela Đurđević iz Srednje škole te Martina Grgac iz Gimnazije Fran Galović.

Učiteljice-savjetnice postale su Senka Pintarić iz škole Osnovne škole Nemčić Gostovinski, Vesna Petrušić iz škole Braća Radić i Dubravka Vajdić Kolarić iz Đure Estera. Uz njih, zvanje savjetnika svojim radom zaslužili su i Danijel Mustafa iz koprivničke Obrtničke škole te Lidija Lauš Leščan iz Gimnazije Fran Galović.

– Bilo je svečano i osjećaj je bio predivan. Ponosna i srce puno. Priznanje za tvoj rad i trud. Hvala još jednom svima, mojoj ravnateljici Gordani Gazdić-Buhanec što nas motivira i što prepoznaje naš rad i trud, te hvala i našim kolegicama i kolegama – podijelila je s nama dojmove jedna od učiteljica Đurđica Pošta.

Izvor: Facebook.

U zvanje mentora ili savjetnika biraju se odgojno-obrazovni djelatnici koji svojim radom, stručnošću, pedagoškim i metodičkim odlikama te pozitivnim nastojanjima postižu uzorne rezultate, što je, kaže zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, pokazatelj da su oni najkvalitetniji učitelji u svojim školama.

– Prvo bih čestitao promoviranim mentorima i savjetnicima jer njihova nova zvanja znače puno. Mentori i savjetnici su najkvalitetniji učitelji u svojim školama. Njih, na prijedlog ravnatelja, treba predložiti nastavničko vijeće, što znači da se moraju dokazati u školi. Osim kvalitetno izvođene nastave, moraju zadovoljiti još neke uvjete u svom usavršavanju, obrazovanju i izvannastavnim aktivnostima. Moraju biti svestrani, a isto tako i aktivni u svojim županijskim i republičkim vijećima u svojoj struci – kaže Ljubić.

Promovirani prosvjetari nastavit će pridonositi kvaliteti obrazovanja u ovdašnjim školama. Svojim primjerom ujedno će i svoje mlađe kolege te ih podučavati kako biti Učitelj, zaključio je koprivničko-križevački dožupan.

zatvori