Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Ovo su najbolje koprivničke učiteljice, Sanja Brkić: Svojim đacima sam mama, baka, tješiteljica i učiteljica

Svjetski je dan učitelja, a tradicionalno tim povodom Gradska uprava ugostila je najbolje u Koprivnici.

Ove godine to su redom učiteljice – Sanja Brkić iz Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”, Jasmina Markić iz škole “Braća Radić”, Ana-Marija Bobovčan iz “Đure Estera”, Tihana Vadla iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” i Olga Vilić iz Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”.

Sanja Brkić predaje razrednu nastavu i s učenicima radi 26 godina. U to vrijeme mnogo se toga promijenilo i obaveze učitelja, kaže, svake su godine sve veće.

— No, od svega najteže mi je vidjeti njihovu tugu. A sve više djece nam je tužno. Bilo zbog bolesti ili sve češćih rastava. Djeca su često sama i više s nama nego sa svojim roditeljima. Taj dio teško podnosim. Zapravo, nastojim im biti mama, baka, tješiteljica i učiteljica.

Najveća nagrada zato su joj njihov osmijeh i veselje. — Kad vidim da sam usadila u njih dobrotu i poštenje, da vole jedni drugima pomoći. Jednostavno, da su dobri mali ljudi — rekla nam je.

Jasmina Markić predaje tjelesnu i zdravstvenu kulturu u najvećoj koprivničkoj osnovnoj školi i učenicima svakodnevno nastoji prenijeti osnovne životne vrijednosti.

— Ova nagrada mi puno znači jer nakon petnaest godina rada u ovoj struci, smatram da je napokon došao red i na nas tjelesnjake, da se vidi da i mi koji radimo u dvoranama itekako možemo pridonijeti cjelokupnom kolektivu i radu u školi — s ponosom je istaknula.

Svim učiteljima na njihovom radu i zalaganju danas su zahvalili koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, njegove zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž i pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski.

— Čast nam je da vas možemo podržavati na vašem putu i radit ćemo to i dalje. Pred nama su iskoraci koje još želimo napraviti i kad pričamo o infrastrukturi, znamo što nas sve tišti, i kad pričamo o kurikulumu, programima i izvannastavnim aktivnostima. Šteta bi bila da, s obzirom na to da se iz godine u godinu pokazuje da imamo odlične klince, ne iskoristimo taj potencijal koji svi zajedno možemo ostvariti — poručio je gradonačelnik.

Podsjetimo, najbolje učitelje u svakoj školi bira učiteljsko vijeće, dakle njihovi kolege.

zatvori