Četvrtak, 18. travnja 2024.

MODA Deset pogrešaka koje radimo prilikom kupovine odjeće i obuće

Modno osvježenje uz trikove i savjete donose vam sestre blogerice Dunja i Maja Mutavdžija s bloga beseenbepopular.com.

Kupili ste nove komade odjeće i tek kada ste došli kući osjetili ste onaj gorak osjećaj koji vas podsjeća da ste bezveze potrošili novac? Ne brinite se, donosimo vam savjete kako da izbjegnete taj osjećaj i kako da pametno kupite stvari prilikom shoppinga.

Kupovina je zapravo ozbiljna stvar, posebice kada smo ograničeni s budžetom i želimo da nam odjeća dulje potraje. Na vrijeme saznajte što izbjegavati prilikom kupovine:

1. Ići u kupovinu bez unaprijed isplaniranog budžeta – ako ne odredite koliko novaca možete i spremni ste potrošiti, najvjerojatnije ćete potrošiti više nego što ste očekivali. Budžet ćete najlakše kontrolirati tako da skinete novce s kartice.

2. Slušati savjete prijateljice – ako ste najbolje prijateljice, ne znači da imate isti ukus. Riskirate kupiti ono što se sviđa njoj, a ne vama? Ako pak ne možete bez savjeta, radije se obratite prodavaču ili stilistu.

3. Kupovati sve što se nudi na rasprodaji – sam natpis rasprodaja tjera vas na kupovinu nepotrebnog, no sama rasprodaja marketinški je trik. Najbolje je da si napišete popis stvari koje trebate i držite se toga.

4. Kupovanje odjeće koja nije u vašoj veličini – najpametnije je da isprobate tri broja odjeće: svoj broj, broj manji i veći broj, nego da kupujete napamet i tako potrošite novac na krivu veličinu koja će vam samo skupljati prašinu u ormaru.

5. Ne analizirati svoj ormar – u ormaru imate tri dobre košulje i nemate ih s čime upariti? Onda odete u trgovinu i kupite još jednu samo zato što prethodno niste pogledali u svoj ormar. Prije svake kupovine pogledajte što vam se skriva u ormaru kako se ovakve pogreške ne bi ponavljale.

6. Kupovati odjeću koja se ne slaže ni sa čime u vašem ormaru – prilikom kupovine obratite pozornost da komad odjeće koji kupujete možete upariti sa 3-4 različite kombinacije.

7. Slijediti trendove, a ne svoj stil – trendovi prolaze brzo, a stil je vječan. Nemojte ulagati novac u nešto što kupujete samo zato jer negdje piše da se to tako nosi, radije kupite dobar komad koji je totalno vaš stil i nosite ga više sezona.

8. Birati količine, a ne kvalitetu – Bolje je kupiti dvije kvalitetne stvari, nego pet jeftinih.

9. Nikad ne pokušati kupiti komad za cijeli stil – nekada je dobro promjeniti taktiku i kupiti cijelu odjevnu kombinaciju, probajte ponekad.

10. Kupovati obuću s previsokim potpeticama – iskreno, previsoke potpetice najvjerojatnije nećete nikada izvaditi iz ormara zato jer su vrlo neugodne. Radije se prilikom kupovine obuće upitajte hoće li mi biti ugodno i hoću li to nositi?

Uz ovih deset savjeta u svom ormaru uvijek ćete imati potrebne stvari, a novac nećete nepotrebno ostavljati u dućanima koji vas mame velikim crvenim natpisima “Rasprodaja”.

Tekst: Dunja i Maja Mutavdžija, beseenbepopular.com

zatvori