Utorak, 23. travnja 2024.

Ludens teatar ipak nastavlja s radom u Koprivnici, već u studenom gledat ćemo tri predstave

Ludens teatar nakon kratke stanke nastavlja sa svojim djelovanjem u Koprivnici.

Podsjetimo, na početku jedanaeste sezone donesena je odluka da će poslovanje fokusirati na gostovanja i da planirane aktivnosti u Koprivnici ne mogu provoditi. Najveći razlog tome su financije, odnosno visina najamnine koju moraju plaćati za svoje prostorije u Domu Mladih.

No, izgleda da se ipak ne radi o nepremostivom problemu. – Postoji dobra volja, kako Grada, tako nas i ostalih udruga. Svima nam je stalo da nam polaznici dramskog studija što prije nastave s radom i da se svi ostali programi u Domu mladih normaliziraju. To je jedino bitno. Pokrenuti su prvi koraci ka rješavanju tog problema. Naravno, ne očekujemo da se sve to skupa dogodi preko noći – rekao je Dravi.info izvršni producent Ludensa Sven Šestak.

Sukladno tome, održat će se upisi u Dramski studio te Scenografsku radionicu od 31. listopada do 15. studenog u uredu Ludens teatra. Kao i prijašnjih godina, prijaviti se mogu svi zainteresirani školarci, koji će biti podijeljeni u grupe s obzirom na uzrast, a termini grupa objavit će se naknadno.

Također, u studenom su na repertoaru dvije predstave iz produkcije Ludens teatra te jedna gostujuća. Svečana premijera nove predstave “Sjećanje vode” u režiji Franke Perković, održat će se 11. studenog.

Predstava “Kazalište – što, kako i zašto uopće?”, bit će izvedena 18. studenog i ulaz će biti besplatan, dok je 26. studenog na rasporedu predstava “Taksimetar” zagrebačkog Teatra EXIT.

Sjećanje vode” tekst je autorice Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković, a nagrađen je prestižnom nagradom Olivier. Govori o tri sestre (Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak) koje se susreću uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva. Njihovi se muški partneri (Goran Grgić, Ivan Grčić) teško snalaze u tom paklenom trokutu i upravo su situacije konflikata između intenzivnih sestara i pomalo zatečenih muškaraca mjesta najbritkijeg britanskog humora kojim je ovaj komad izuzetno vješto protkan.

zatvori