Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivnički Rotarijanci i ove godine prikupljaju novac za talentirane gimnazijalce

Renomirani umjetnici s našeg područja večeras će se tradicionalno okupiti na otvorenju izložbe “Peski 2017.” koju organiziraju Rotary club Koprivnica i Muzej Grada Đurđevca.

Izložba je, kao i prethodnih godina, dio velike akcije koprivničkih Rotarijanaca kojom se prikuplja novac za stipendiranje talentiranih gimnazijalaca.

Naime, djela koja će danas biti izložena prodavat će se na skorašnjem Rotary balu, najavio nam je ravnatelj koprivničke Gimnazije “Fran Galović” i jedan od istaknutih Rotarijanaca Vjekoslav Robotić.

– Ti eksponati se sele na Rotary bal koji će se održati 3. studenog u hotelu Picok u Đurđevcu gdje će se na aukciji prodavati u korist stipendiranja talentiranih učenika koprivničke i đurđevačke gimnazije.

Projekt je to koji se provodi već duži niz godina, dodao je ravnatelj Robotić:

– Akcija je višegodišnjeg tipa i mogu vam reći da se uspješno provodi te je Rotary club do sada desecima učenika iz koprivničke i đurđevačke gimnazije olakšao put u njihovom talentu i znanju da bi uspješno završili srednjoškolsko obrazovanje, a neki su do sad već dobili i akademske titule.

Umjetnici koji će se večeras okupiti u Muzeju Grada Đurđevca od 19 sati su Ivan Andrašić, Darko Bakliža, Dragutin Ciglar, Dražen Eissenbeiser, Zvonimir Haramija, Davor Dmitrović, Zoran Homen, Tihomir Hrenek, Đuro Jaković, Zoran Jurić, Zlatko Kauzlarić Atač, Darko Markić, Željko Mucko, Katrin K. Radovan, Sven Sorić, Zdravko Šabarić, Gordana Špoljar Andrašić, Marijan Štimac, Zlatko Štrfiček, Živko Toplak, Sunčanica Tuk i Andreja Živko.

Izložba ostaje otvorena do 29. listopada.

zatvori