Subota, 20. travnja 2024.

SJAJNI USPJESI Podravka ekipno najbolja u Hrvatskoj, trojica mladih hrvača osvojila naslov državnih prvaka

Hrvači Podravke ostvarili su sjajne uspjehe na Prvenstvu Hrvatske za mlađe dječake u hrvanju slobodnim načinom koje je održano u Zagrebu. U konkurenciji od 22 kluba, Podravka je s tri osvojena zlata, jednim srebrom i jednom broncom natjecanje završila kao najbolje plasirana ekipa u državi.

Braća Benko i na ovom su prvenstvu potvrdila niz odličnih rezultata koje postižu u posljednje vrijeme: obojica su u svojim kategorijama osvojila prva mjesta što im je donijelo titule državnih prvaka. Ivan Benko nanizao je tri pobjede u kategoriji do 33 kilograma, a njegovom starijem bratu Josipu za isti uspjeh u kategoriji do 59 kilograma trebale su četiri borbe. Sjajan je bio i Filip Zadravec trima pobjedama u kategoriji do 75 kilograma koje su mu također donijele zlatnu medalju. Patrik Raknić bio je srebrni u kategoriji do 40 kilograma, a Stjepan Delimar brončani do 69 kilograma.

Ostali Podravkini natjecatelji nisu izborili postolje, ali su svojim uspjesima svakako pridonijeli ekipnoj pobjedi koprivničkog kluba. Viktor Srpak osvojio je peto mjesto u kategoriji do 40 kg, a Ivan Adžaga u kategoriji do 49 kg. Borna LjubićKarlo MijatovićIvan Čordaš osvojili su sedma mjesta. Bez plasmana su ovoga puta ostali Filip ŠpremKarlo MarićRoko PetrovićPetar SočevMarko ŠpernjakFilip PetričevićDominik Škorjanec.

Istovremeno je održano i Prvenstvo Hrvatske za uzraste mlađih djevojčica. Podravku je predstavljala Lana Nogić koja je osvojila treće mjesto u kategoriji do 44 kg s dvije pobjede i jednim porazom.

U Zagrebu je ukupno nastupilo 17 Podravkinih hrvača i jedna hrvačica, a pratili su ih treneri Miroslav MihalecSaša ŠpremIvan Lončarić.

zatvori