Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO U Ottovoj kućici sve je više pasa! Ove velike i male njuškice čekaju da ih odvedete kući

Ovoga smo tjedna ponovno stupili u kontakt sa Skloništem za životinje “Ottova kućica”.

Nažalost, ponovno moramo pisati kako je više zaprimljenih nego udomljenih pasa u koprivničko Sklonište. Naime, kako saznajemo od veterinarskog tehničara Leonarda Granđe samo jedan pas otišao je u svoj novi dom, dok je njih sedam došlo u sklonište.
Od tih sedam samo je jedan uspješno vraćen svojem pravom vlasniku jer se igrom slučaja izgubio. Ostali su čini se protjerani iz toplog doma i sigurne okoline.

421/17 mješanac u tipu labradora,star oko 2 godine

Vrlo je teško gledati fotografije ozlijeđenog živog bića, ali premalo je volje i želje da im se pomogne. Često se događa da ozlijeđeni i bolesni psi budu preveliki “teret” pa nažalost i oni završe na cesti. Ono što zaposlenici Ottove kućice ne mogu znati je iskorištavaju li ih ljudi da bi se riješili vlastitih pasa. Naime, vrlo je lako nazvati Sklonište i obavijestiti ih o pronalasku odbačenih pasa. No, vrlo je teško otkriti radi li se tu o pravim vlasnicima koji se žele kreativno riješiti briga ili se stvarno radi o poštenom nalazniku koji nema mogućnosti brinuti se o njima.

Prošloga tjedna pisali smo i o osam štenaca koje je čovjek ostavio u kutiji kraj ceste. Jedan je jučer uspješno udomljen, dok za drugih sedam još nitko nije ni pitao. Čovjek koji ih je odbacio bio je vrlo okrutan pa ih prerano odvojio od majke i time im ugrozio život. Njihov imunitet s mjesec dana je vrlo slab i potrebna im je njega za oporavak od takvog stresa i mirniji uvjeti za odrastanje. Najbolje za njihovo zdravlje i preživljavanje bilo bi da upravo sada, dok još nije kasno, budu  udomljeni i osjete ljubav u svom novom toplom domu.

Nažalost mnogo je ovakvih priča, a sve manje onih koje imaju sretan kraj. Da bi stali tome na kraj moramo djelovati sad. Uskoro se bliži zima, a mnogi psi neće imati topli krevet i zagrljaj.

Napomenimo i kako slike u ovom članku ne prikazuju stvarnu situaciju u skloništu. Naime, tamo je mnogo više pasa. Zato stvorite mali kutak u svom domu i srcu te spasite im život. Oni vas čekaju u Skloništu za životinje “Ottova kućica”.

Sklonište “Ottova kućica” nalazi se na adresi Herešinska bb Peteranec, a možete ih kontaktirati i na telefon 048/621-114 ili mobitel 099/3395-190.

zatvori