Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Hrabre male jahačice i jahači pokazali što znaju na jedinstvenoj manifestaciji ‘Barbara’

Udruga za terapijsko jahanje ‘Osmijeh’ jučer je bila domaćin manifestacije ‘Barbara – prikaz mogućnosti i dostignuća’ koja je održana u Peterancu na prostorima Ergele Galop.

Cilj ove manifestacije je da jahači – osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju, u skladu sa svojim mogućnostima, prikažu stečene vještine za koje su prigodno nagrađeni te da razviju samopouzdanje.

Predsjednica Udruge Osmijeh Valentina Kavur tom je prilikom uručila zahvalnice svima koji podržavaju projekt, gdje, između ostalih, vrijedi istaknuti Udrugu volontera Podravke – PULS, koja se rado uključuje u mnoge humanitarne akcije.

Foto: Dražen Novačić, Udruga Latice.

Manifestaciju su posjetili i članovi Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, koji zajedno s Udrugom Osmijeh provode projekt terapijskog jahanja, s ciljem pružanja rehabilitacije i drugih zdravstvenih koristi. Na natjecanju je sudjelovao 21 natjecatelj: 1 jahačica iz Udruge Krila – terapijsko jahanje i 20 jahača iz Udruge Osmijeh. Svim natjecateljima uručene su rozete i prigodni poklon paketi koje je pripremila Udruga volontera Podravke – PULS.

Petra Čolig iz Udruge Osmijeh pohvalila se Dravi.info da je ovo prvi put da je Udruga domaćin ove manifestacije.

— I više smo nego zadovoljni cjelokupnom manifestacijom. Bilo je puno posjetitelja te su se svi naši jahači odazvali. Jako smo sretni što je sve dobro završilo i što nas je vrijeme poslužilo. Jednom riječju bilo je baš prekrasno.

Organizator manifestacije je Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom, a pokrovitelj Hrvatski paraolimpijski odbor. Otvorila ju je potpredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora Barbara Fuček-Leško, po kojoj je manifestacija i dobila ime jer je upravo ona nebrojeno puta dokazala da su osobe s invaliditetom vrhunski sportaši i osobno je zaslužba za razvoj sporta osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

zatvori