Petak, 19. travnja 2024.

FOTO U Peterancu održana likovna kolonija “Galovićevo zrcalo”

Povodom Međunarodnog festivala književnosti ‘Galovićeva jesen’, Udruga žena ‘Hrvatsko srce’ Peteranec prošle je subote na imanju obitelji Betlehem organizirala likovnu koloniju ‘Galovićevo zrcalo’.

Predsjednica Udruge Katarina Herman naglasila je kako im je cilj da se u zajedničkom druženju i umjetničkom izričaju njeguje riječ pjesnika Frana Galovića, koji je rođen u Peterancu.

Otvorenju izložbe prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pohvalio članice i članove Udruge na aktivnosti i promociji tradicijskih vrijednosti peteranskog kraja. Dodao je kako je važno čuvati sjećanje na jednog od naših najznačajnijih književnika koji je dao poseban doprinos dijalektalnom pjesništvu.

Sudionici kolonije bili su KUD Podravka – Likovna sekcija Podravka 72, Likovna sekcija Delovi, Likresa Novigrad te Likovno-kreativni centar Koprivnica, a održana je i dječja radionica na temu Galovića u kojoj su sudjelovali učenici Područne škole Frana Galovića Peteranec. U glazbenom dijelu manifestacije nastupio je Bemian duet s uglazbljenim Galovićevim stihovima.

zatvori