Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Dječji tjedan u Svitanju bogat je aktivnostima

Korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje mnogobrojnim aktivnostima obilježavaju Dječji tjedan. Pod motom ‘Ljubav djeci prije svega’ u koprivničkom Centru Svitanje svaki dan posvetili su jednoj temi.

U sklopu Dana dobre priče, a u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom “Fran Galović”, djeca poludnevnog boravka sudjelovala su u pričaonicama, dok su u utorak, na Dan dobre kazališne predstave, posjetila zagrebačko kazalište Trešnja te kasnije obišla Tehnički muzej.

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije jučer su se mališani pak upoznali s higijenom tijela, a u radionicama su im se pridružili i učenici šestog razreda Osnovne škole “Đuro Ester” koji su za djecu korisnike Svitanja u humanitarnoj akciji prikupili odjeću, obuću i ostalo.

Danas je u Centru Dan dobre igre, a aktivnosti vode volonteri učenici iz koprivničke Gimnazije i škole Đuro Ester.

— Sva djeca svijeta vole raznolikost i dinamiku i to nam je bila nit vodilja — rekao nam je ravnatelj Svitanja Milivoj Androlić. — Budući da je osnovna misija Svitanja promicati prava djeteta, a osnovna prava su pravo na zdravlje, pravo na igru i pravo na kulturu, zato smo provukli te teme kroj ovaj tjedan. Budući da smo Centar u zajednici, surađujemo s institucijama kao što su knjižnica, škole i Zavod za javno zdravstvo. Mislimo da je to ispravan put u radu s djecom.

Zadnji dan Dječjeg tjedna, petak, bit će posvećen filmu pa će u Svitanju biti organizirano pravo malo kino.

Edukacija o higijeni. Foto: Marko Horvat.
U kazalištu Trešnja. Foto: Marko Horvat.
Tehnički muzej. Foto: Marko Horvat.
Tehnički muzej. Foto: Marko Horvat.
zatvori