Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Potpisan Sporazum u sklopu kojeg će se, između ostaloga, graditi nove biciklističke rute po županiji

Predstavnici 45 različitih institucija, biciklističkih udruga, općina i gradova te župan Darko Koren potpisali su danas Sporazum o suradnji na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma Podravine i Prigorja u Koprivničko-križevačkoj županiji od 2017. do 2020. godine.

Sporazum je potpisan u okviru projekta ‘Razvoj cikloturizma Podravine i Prigorja’ koji provode Koprivničko-križevačka županija i županijska Turistička zajednica, a jedan od ciljeva je izgradnja novih biciklističkih ruta kojima će se povezivati razna područja unutar županije.

Izvor: kckzz.hr

– Kako bi se posjetitelji lakše informirali o dostupnim sadržajima, izradit će se i aplikacija za pametne telefone, a povećanje broja njihovog dolaska je i krajnji cilj projekta. Cikloturizam je perspektivni turistički proizvod koji će, uz sve prednosti koje ovaj kraj ima, biti generator stvaranja cjelogodišnje turističke ponude – dodao je župan Darko Koren.

Projekt je prijavljen Ministarstvu turizma putem Javnog poziva čime je ostvarena potpora od 350 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota, a Operativni plan detaljnije je predstavio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac naglasivši kako je usklađen sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske.

Od potpisnika Sporazuma traži se da se, ovisno o posebnim interesima, aktivno uključe u razvoj biciklističke infrastrukture, a uz izgradnju i uređenje cikloturističkih ruta, planira se i njihovo opremanje prometnom i turističkom signalizacijom. Također će se urediti i turistička infrastruktura kroz prilagodbu smještaja ‘Bike & Bed’ standardima te će se umrežiti svi relevantni dionici.

Pročelnik Štimac još je najavio kako će potpisnicima Sporazuma biti poslan upitnik o svakoj od deset ruta, koji će poslužiti za procjenu postojećih sadržaja i izradu mobilne aplikacije.

Partneri na provedbi Operativnog plana su Policijska uprava koprivničko-križevačka, Hrvatske ceste, Hrvatske vode, Hrvatske šume, HGK Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, gradovi Koprivnica, Križevci i Đurđevac, sve općine na području Županije, Biciklistički klub “Rotor”, Biciklistički klub “Đurđevac”, Križevačka udruga biciklista, Old timer klub “Biciklin” Koprivnica, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Koprivnice, Turistička zajednica Grada Križevaca, Turistička zajednica Grada Đurđevca, Turistička zajednica područja Središnja Podravina, Turistička zajednica Dravski Peski, Županijska uprava za ceste KKŽ, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Zavod za prostorno uređenje KKŽ te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije.

Rok za provedbu aktivnosti temeljenih na Operativnom planu razvoja je 31. prosinca 2020. godine.

 

zatvori