Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Njuškice i šapice čekaju svoju novu obitelj

Ponovno je radno u Skloništu za životinje ‘Ottova kućica’. Nažalost, ovo kišno i hladno vrijeme nije dovoljan razlog da čovjek prestane izbacivati pse na ulicu.

Saznali smo od veterinarskog tehničara Leonarda Granđe kako je tijekom prošlog tjedna 7 pasa stiglo u sklonište. Podsjetimo, svaki od njih prvo mora biti u karanteni deset dana kako bi se ustanovilo njihovo zdravstveno stanje, ali i ponašanje.

Što se tiče pak priča sa sretnim završetkom, troje pasa prošlog je tjedna otišlo u svoje nove domove.

Doznajemo i kako rijetko u sklonište dolaze čistokrvni psi. Ali to što su čistokrvni, ne znači da će odmah biti i udomljeni. Trenutačno dva lovačka psa još uvijek čekaju svoj novi dom, ali za sada za njih nema interesa.

Slično je bilo i s jednom njemačkom ovčarkom koja je dulje čekala svoju novu obitelj. Srećom svoj novi sretniji dom ima i nadamo se da nikad više neće biti odbačena.

Ovo kišno i hladno vrijeme nije idealno za životinje. Pomozite im, jer si oni ne mogu pomoći sami. Mnogo njih u skloništu čeka svoju novu obitelj. Odvojite malo vremena i mjesta u svom domu i udomite svojeg budućeg najboljeg prijatelja.

Sklonište “Ottova kućica” nalazi se na adresi Herešinska bb Peteranec, a možete ih kontaktirati i na telefon 048/621-114 ili mobitel 099/3395-190.

zatvori