Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Kroz zanimljivu šetnju, Koprivničanci saznali kako je voda oblikovala gradsku jezgru

Edukativna šetnja Koprivnicom, gradom čije je obrise uvjetovala blizina potoka, ali i rijeke Drave, održala se u četvrtak, 5. listopada, u organizaciji Muzeja grada Koprivnice u sklopu projekta Drava Art Biennale.

Vodili su je predavači Hrvoje Petrić i Antonio Grgić koji su zainteresiranima prikazali aktualno stanje i perspektive koje uključuju prisutnost vode u javnom prostoru Koprivnice.

Ruta se protezala od Muzeja grada Koprivnice preko gradskog parka, Nemčićeve i Svilarske ulice, Florijanskog trga sve do Trga bana Jelačića.

Drava Art Biennale bavi se temama zaštite okoliša, ekosustavom i vodom kao političkom kategorijom, a nastoji potaknuti suradnju umjetnika, kustosa, aktivista, znanstvenika i drugih stručnjaka te lokalne zajednice. Temelji se na istraživanju, novim produkcijama, multidisciplinarnosti, multimedijalnosti i društvenom angažmanu kroz umjetnost.

DAB nudi viziju mogućih promjena koje kroz povezivanje umjetnosti, ekologije i urbanizma pridonose stvaranju prostora za odgovornije i bolje društvo.

Edukativna šetnja bila je zadnja aktivnost prije velike skupne izložbe idućeg petka, 13. listopada u Galeriji Koprivnica.

zatvori