Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Članovi Hvidre na natjecanju u Makarskoj, Miroslav Blažek Kina: Cilj je bio druženje, ali dali smo sve od sebe

Članovi Hvidre Koprivničko-križevačke županije natjecali su se na Svehrvatskom športskom natjecanju invalida domovinskog rata održanom prošlog petka u Makarskoj.

HVIDRA naše županije okupila je natjecatelje iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te je osvojila 11 mjesto u konkurenciji 22 ekipe. Sportovi u kojima su se natjecatelji okušali bili su streljaštvo, pikado, boćanje, šah, sportski ribolovi, kuglana i viseća kuglana.

– Moramo biti zadovoljni rezultatima jer valja istaknuti da je konkurencija kao na nekim državnim prvenstvima. Na natjecanje dolaze, kako ih mi zovemo, profići koji se inače bave tim sportovima – objasnio nam je Miroslav Blažek Kina, jedan od branitelja koji je predstavljao na natjecanju našu županiju.

Dakako, cilj ovog natjecanja nisu bili sportski rezultati.

– Cilj svega je druženje. Nažalost, mi branitelji se jako slabo viđamo osim na sahranama ili na nekim rehabilitacijama i liječenjima. Ovakva natjecanja su, prije svega, namijenjena druženju. Naravno, u nama je jaki sportski duh pa dajemo sve od sebe u svakom sportu – objasnio nam je popularni Kina.

zatvori