Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Drava.info imat će reprezentativca na nogometnom Prvenstvu zemalja jugoistočne Europe

Suradnik Drave.info i nogometni golman Zoran Vlah branit će boje reprezentacije hrvatskih sportskih novinara na Prvenstvu zemalja jugoistočne Europe okupljenih u udrugu SEESJA (South East European Sports Journalists Association). Malonogometni turnir igrat će se u Srbiji u mjestu Stara Pazova.

Na natjecanju će, osim Hrvata, nastupiti i momčadi iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Mađarske, Moldavije i Turske. Vlah će biti na golu Hrvatske, a poziv izbornika dobio je nakon što ga je isti primijetio na koprivničkoj Pan Ljetnoj ligi gdje je predstavljao redakciju Drave.info.

— Suigrači i izbornik otputovali su još neki dan na Prvenstvo, a ja krećem tek večeras jer sam prekjučer dobio kćer pa sam do sada bio uz suprugu. Sutra i prekosutra nas čekaju utakmice, a da vam budem iskren, ni sam ne znam što očekivati i što nas očekuje s obzirom na to da previše informacija nisam ni sam dobio. U svakom slučaju, veselim se novom iskustvu, a što se tiče sportskih rezultata, ako će biti moguće, uvijek mi je želja zlato — optimistično nam je prije puta rekao Zoran Vlah.

Foto: PAN Ljetna liga/Mirko Jankovic

Hrvatska je do sada osvajala dva puta treće, jednom drugo i jednom sedmo mjesto, a kako nam je rekao Vlah, ove godine je želja zasjesti na tron. Ipak, to neće biti lagano jer, prema informacijama koje su dobili, ekipu Moldavije čine igrači koji su prošli škole nogometa tamošnjih prvoligaša te će im biti opasan protivnik.

Uz malonogometni turnir, svako prvenstvo ima i svoj kongres u sklopu kojeg se zapravo i održava turnir. Svake godine ima različitu temu, od dopinga, nasilja na sportskim borilištima, namještanja utakmica ili sličnih, a ovog puta tema će biti huliganizam i aktivizam na tribinama.

zatvori