Četvrtak, 28. ožujka 2024.

DRAVA ART BIENNALE Umjetnici će živopisnim radovima dočarati fenomen vode

Izložbom raznolikih radova na temu vode u petak će završiti još jedno izdanje Drava Art Biennala.

Barbara Bjeliš i Ivan Gundić instalacijom će postaviti pitanja smislenosti i legalnosti izgradnje javnih fontana. Bojan Koštić bavit će se temom fontane kao mjesto susreta i nade, a vodu kao mjesto memorije istražit će Neva Lukić i Sara Rajaei.

Tamara Sekulić bavit će se pitanjem simbolike vode, a Kristina Marić i Mia Maraković odlučile su se za intimistički pristup s jasnom kritičkom konotacijom. Bojan Stojčić predstavit će svoj rad koji se temelji na promišljanju dostupnosti vodi kroz Arhimedove matematičke postulate. Vodu u kontekstu klimatskih promjena i rezultata koje utjecaj čovjeka može imati na okruženje sagledat će Enes Kurtović.

Dvije instalacije bit će smještene i izvan prostora Galerije. Na pročelju predstavit će se rad Tomislava Hršaka, a u prostoru koprivničke sinagoge rad Vladimira Novaka. Svoje umjetničke interpretacije također će pokazati Vana Gaćina, Gildo Bavčević, Kristina Pongrac i Marijan Crtalić koji će kroz tri video zapisa upozoriti na naš odnos prema vodi i prirodi.

Izložba će biti otvorena u Galeriji Koprivnica ovog petka, 13. listopada u 18 sati.

Ulaz na izložbu je slobodan, a Muzej grada Koprivnice u suradnji s HŽ-om osigurava 40 % popusta na povratnu kartu iz svih kolodvora u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Drava Art Biennale bavi se temama zaštite okoliša, ekosustavom i vodom kao političkom kategorijom. Temelji se na istraživanju, novim produkcijama, multidisciplinarnosti, multimedijalnosti i društvenom angažmanu kroz umjetnost. Također, nastoji potaknuti suradnju umjetnika, kustosa, aktivista, znanstvenika i drugih stručnjaka te lokalne zajednice.

zatvori