Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Dobitnik ‘Frana Galovića’: Znao sam da treba u knjigu staviti Šodericu i da će mi to donijeti nagradu

Književnom večeri u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ zaključena je 24. Galovićeva jesen, književna manifestacija koja svake jeseni u Podravini i Prigorju okuplja domaće i inozemne umjetnike pisane riječi, a potiče i stvaralaštvo mladih autora.

Književnu nagradu “Fran Galović” ove je godine dobio Kristian Novak za roman “Ciganin, ali najljepši”. Bila mu je to već druga nagrada u jednom danu: u Zaboku je, neposredno prije koprivničke svečanosti, osvojio “Gjalskoga”. — Mislim da ću ovaj datum pamtiti dok sam živ — izjavio je. — Velika je stvar dobiti dvije renomirane nagrade koje nose imena kanonskih autora hrvatske književnosti. To je za mene velika čast, ne mogu biti sretniji, ali i velika odgovornost za daljnji rad.

— Znao sam da treba u knjigu staviti Šodericu i da će mi to donijeti nagradu — našalio se Novak u svom obraćanju te zahvalio čitateljima koji su mu dali svoj glas. Nagradu mu je uručio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Nagradu “Mali Galović” za najbolji literarni rad osvojila je Lara Štajduhar iz Bjelovara za priču “Dobar grah”. — Pisala sam o dječaku koji nakon bakinog graha doživljava jednu nelagodu u školi, djeca ga zezaju, ali njemu to nije bitno jer mu je bitno da mu je bakin grah najbolji… Jedan humorističan tekst — rekla je Lara.

Drugo mjesto u konkurenciji za Malog Galovića osvojila je Nina Nemet, učenica OŠ Sveti Martin na Muri za pjesmu “Deda Tinček”, a treće Jelena Gojšić, koprivnička gimnazijalka, za prozno-pjesnički zapis “Netko”.

Na svečanoj završnici okupljenima su svoju poeziju i prozu čitali gosti Galovićeve jeseni, a svojim nastupima uveličali su ju i učenici Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”.

Više o gostima ovogodišnje Galovićeve jeseni možete doznati ovdje.

Medijski pokrovitelji Galovićeve jeseni bili su Radio Drava i portal Drava.info.

 

Galovićeva jesen – književni festival
Nasa Maja Kusenic Gjerek

Posted by Drava.info on Saturday, October 28, 2017

 

 

Kristian Novak dobitnik nagrade Fran Galovic

Posted by Drava.info on Saturday, October 28, 2017

 

zatvori