Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: VELIKA ČAST U Koprivnici održana svečanost otvaranja 11. Tjedna cjeloživotnog učenja

Svečanost otvorenja 11. po redu Tjedna cjeloživotnog učenja, što se održava pod motom ‘Provježbaj mozak’, održana je danas u koprivničkom Domoljubu.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak te ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić ovu su svečanost iskoristili i za dodjelu prigodnih priznanja.

Tako su priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih primili dr. sc. Nikola Pastuović, prof. Ljudevit Šimunović i ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, prof. Josip Nakić Alfirević. Ovo je veliko priznanje i Pučkom otvorenom učilištu koje slovi za lidera u obrazovanju odraslih i cjeloživotnom učenju u Hrvatskoj, rekao je Dravi.info:

— Već i ove godine od svih aktivnosti koje će biti održane ovoga tjedna, tijekom kojega je Pučko otvoreno učilište svojevrsni koordinator za tri županije, imat ćemo u narednih šest dana točno 167 aktivnosti. To pokazuje zaista veliku uključenost i drugih dionika. Svi su uključeni i imamo niz zaista dobrih aktivnosti koje potenciraju značaj cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih u cjelini.

Izvor: Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Posebno ponosan na postignuća u Koprivnici te u Pučkom otvorenom učilištu je i gradonačelnik Mišel Jakšić. Podsjetio je da se Koprivnica još s razvojem industrije prije šezdesetak godina odredila da bude grad znanja, ali i jedan od lidera obrazovanja ne samo u ovoj regiji već i šire, pri čemu i Pučko otvoreno učilište ima svoju veliku ulogu.

— Pučko otvoreno učilište Domoljub je stvarno jedna institucija koja prednjači sa svojim programima cjeloživotnog učenja, prednjači sa svojim otvaranjem europskih projekata i europske suradnje. Ja stvarno nisam dovoljno stručan i kompetentan za to, ali veseli me kad ljudi od struke, koji se bave time, govore da je, kad pričamo o cjeloživotnom učenju, upravo naše Pučko otvoreno učilište jedno od europskih središta. Naravno da im na tome zahvaljujem i da im na tome čestitam. Drago mi je da su na ovom projektu našli partnera i u resornom Ministarstvu i u Agenciji za strukovno obrazovanje — ponosno je rekao gradonačelnik.

Mala poljoprivredna akademija, kroz koju je prošlo više od tisuću polaznika, postala je hit obrazovanja odraslih u našoj županiji. Program se provodi u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom pa je župan Darko Koren ocijenio da je Pučko otvoreno učilište pravo mjesto za obrazovanje odraslih:

— Upravo ovaj segment tog takozvanog cjeloživotnog obrazovanja izuzetno je bitan. Ona sredina, ona zajednica koja u tome napravi veći iskorak, sigurno će biti uspješnija. Moći će snažnije djelovati na gospodarstvo i samim time se jače razvijati. Ja sam uvjeren da smo mi jedna od takovih sredina.

Izvor: Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

Danas su u Koprivnici uručene i nacionalne nagrade “Maslačak znanja” koje su za postignuća u učenju odraslih osoba dobili Gordan Radić, Klaudija Gatarić i Sonja Šimatović. Svi su oni istakli važnost cjeloživotnog učenja i stjecanja novih kompetencija.

Koprivnica i dalje ima svog zastupnika u njemačkom Bundestagu!

Na svečanosti otvorenja Tjedna cjeloživotnog učenja u koprivničkom Domoljubu bio je i Josip Juratović. To je Koprivničanac koji je na upravo završenim izborima u Njemačkoj ponovo, četvrti puta za redom, izabran u njemački Bundestag.

— Tako je i Koprivnica grad koji ima čast imati svog predstavnika u njemačkom parlamentu — istakao je gradonačelnik Mišel Jakšić te dodao da bi se i ovaj naš sugrađanin mogao vrlo lako uključiti u raspravu o cjeloživotnom učenju jer su mu specijalnost radno pravo i sindikalna prava.

zatvori