Subota, 20. travnja 2024.

ŽNK KOPRIVNICA Nogometašice odradile odlične pripreme, nova liga donosi nove protivnice, a najzvučnije ime je zagrebački Dinamo

Ženski nogometni klub Koprivnica i ove će godine igrati u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, ali ovoga puta u nešto drugačijem sustavu i sastavu. Od ove sezone u Drugoj ligi natjecat će se, osim Koprivničanki, ekipe Lepoglave, Istre, Ludbrega, Đurđevca i sigurno najzvučnije ime – ekipa Dinama iz Zagreba.

Nogometašice Koprivnice odradile su odlične pripreme. S treninzima na igralištu lokalnog županijskog prvoligaša Miklinovca startale su 15. kolovoza te su odradile 20 treninga i odigrale tri jake prijateljske utakmice.

Uglavnom su im protivnice bile dosadašnji i novopečeni prvoligaši. Protiv ekipe Katarina Zrinski iz Čakovca odigrale su 3:3, u Pregradi protiv istoimenog kluba odigrale su 5:5, a na Kantridi protiv Rijeke su upisale poraz rezultatom 6:1.

— Zadovoljan sam odrađenim pripremama. Odradili smo veliki broj kvalitetnih treninga, a bilo mi je bitno i da odigramo jake prijateljske utakmice u kojima smo mogli vidjeti na čemu smo. Na sve tri prijateljske utakmice provjerili smo koje igračice na kojim pozicijama mogu pružiti najviše i moram reći da spremni čekamo početak novog prvenstva – rekao nam je trener ŽNK Koprivnica Ivica Lukač.

Nova drugoligaška sezona starta ovog vikenda, a prvi izazov za naše nogometašice bit će gostovanje u Lepoglavi u nedjelju.

— Ova sezona bit će nešto drugačija u odnosnu na prošlu. Igrat će se trokružno, a igrat ćemo i protiv novih protivnica. Očekivanja su kao i uvijek velika, pa tako već od prve utakmice želimo napraviti najviše što možemo. Kako će prvenstvo odmicati tako ćemo i vidjeti koji su naši dosezi — objasnio je Lukač.

Valja napomenuti da će Koprivničanke početkom iduće godine, u mjesecu ožujku otići na sedam dana u susjednu Srbiju gdje će odigrati pet prijateljskih utakmica u sklopu priprema za međunarodni turnir u Francuskoj. Na tradicionalnom turniru koji će se igrati za Uskrs, ŽNK Koprivnica bit će jedini nogometni klub iz Hrvatske.

Jedno je sigurno, čeka nas još jedna uzbudljiva sezona, druga po redu od osnutka ŽNK Koprivnica, kluba koji iz dana u dan raste. Svi ćemo s nestrpljenjem pratiti rezultate naših nogometašica za koje se nadamo da će što prije postati prvoligašice.

zatvori