Srijeda, 24. travnja 2024.

ZAHVALJUJUĆI UZORU O održivom razvoju od sada će učiti i virovski vrtićarci

Priručnike za održivi razvoj o prepoznavanju i razvrstavanju otpada koje vrtićarcima dijeli UZOR Hrvatske dobili su i mališani iz Dječjeg vrtića ‘Zrno’ iz Virja.

Uručila ih im je voditeljica UZOR-ova programa u ponedjeljak, 11. rujna.

Ovim priručnikom UZOR-u je cilj još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj na temu prepoznavanja i razvrstavanja otpada u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

— Taj cilj ostvarujemo od najranije dobi djece, izgradnjom i podizanjem ekološke svijesti djece na takvu razinu da u svakoj prilici znaju prepoznavati i razvrstavati sve vrste otpada i s njima odgovorno postupati — ističu iz UZOR-a.

Stoga im je misija da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do 4. razreda osnovne škole, čim prije dobije svoj besplatan primjerak Dječjeg priručnika i to kroz partnersku suradnju civilnog, poslovnog i javnog sektora.

Tako je i ovo uručivanje Dječjih priručnika realizirano uz podršku Piškornice d.o.o. čije je vodstvo prepoznalo ovo originalno rješenje iz civilnog sektora. Zato je Piškornica donijela odluku o nastavku provođenja edukacije djece predškolske dobi o prepoznavanju i razvrstavanju otpada u dječjim vrtićima s područja jedinica lokalne samouprave s kojima posluje.

Ustupio UZOR.
zatvori