Utorak, 23. travnja 2024.

IMAMO DOBITNICU Damir Kukuruzović i Django Group otvaraju novu sezonu u Domoljubu

Damir Kukuruzović i njegov gypsy swing sastav Django Group u utorak navečer otvorit će novu koncertnu sezonu u dvorani Domoljub, a portal Drava.info poklanja vam ulaznice!

Koncert je na rasporedu u utorak, 26. rujna od 19:30 u dvorani Domoljub, u sklopu programa “Glazbene večeri u Domoljubu”.

Dvije ulaznice za koncert osvojila je Ivana Habijan. Čestitamo!

Damir Kukuruzović izvodi svojevrstan hommage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellija, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend je nastupao na svim važnijim jazz festivalima u regiji, promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza.

Damir Kukuruzović.

Na svom CD-u “Green Hill Gipsy Swing” svirao je s francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. imao je turneju nazvanu „Pariško čudo na harmonici“ s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što je Adrian B. Burns (poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhitam Kingsima), Joscho Stephan, Paulus Schafer, Raphael Fays, a 2011. godine imao je zajedničku tuneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strasbourga, Yorgui Loefflerom. Svoju suradnju s njima zabiljezio je na CD-u nazvanom “Manouche”. U rujnu 2014. godine izdaje CD “My Django Family” s Wawau Adlerom, Zoranom Predinom, Robinom Nolanom, Raphaelom Faysom i Vlatkom Stefanovskim.

Ulaznice možete nabaviti u pretprodaji na blagajni Domoljuba radnim danom od 7 do 20 sati, a možete ih i rezervirati na telefon 048/222-390 ili e-mail [email protected]. Cijena ulaznice je 30,00 kuna, a za učenike i studente 20,00 kuna.

Nastavak je to 40-godišnje tradicije koncertnih i glazbenih programa Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i dvorane Domoljub tijekom koje su ponajbolji hrvatski i inozemni klasični i jazz sastavi održali više od 400 koncerata.

Pokrovitelji “Glazbenih večeri” u Domoljubu su Ministarstvo kulture, Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava i Grad Koprivnica.

 

zatvori